Tel: 040 2461 026

Triggerpoints in de bil.

Triggerpoints in de bekken.

Instabiele wervelkolom, Zitknobbels, Piriformis syndroom, stuitje, Slijmbeurs

Billen- heup- en bekkenklachten

Pijn aan billen en/of bekken kunnen het dagelijks functioneren moeilijk maken. Ik zoek samen met je de juiste oefeningen uit om de klachten blijvend te bestrijden. Daarnaast krijgt je tips, adviezen en instructies om weer goed en gezond te gaan bewegen. Wanneer je goed beweegt en de juiste houdingen blijft toepassen, kun je voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Triggerpoint therapie is goed combineren met oefeningen. Ook de fascia wordt niet vergeten.

Pijn aan bekken, billen en/of zijkant van de heupen

Ze ontstaan vaak tijdens en na de zwangerschap, bij plotseling verstappen van bijvoorbeeld een stoeprandje of bij instabiliteit van de wervelkolom. Bekkenklachten kunnen vaak een sterk invaliderende uitwerking hebben. Klachten kunnen van de ene op de andere dag verdwenen maar soms ook weer zo terugkeren.

Ik kan je leren hiermee om te gaan. Ook bij bovengenoemde klachten kan Triggerpoint massagetherapie een positieve werking hebben. Als je op zoek bent naar een bekkentherapeut kan ik je helaas niet helpen maar voor een goed advies kun je bij mij altijd terecht.

Mogelijke oorzaken:

  • Veel fietsen, M-bike, racefiets ten gevolge van sterke verkorting van de heupspier en/of buikspieren die door overbelasting gaan verkrampen.
  • Te fanatieke buikspieroefeningen.
  • Te veel zitten, vaak gedraaid zitten, zitten met opgetrokken knieen, autokuipstoelen etc.
  • Pijn aan de heupen / billen bij lang zitten in het vliegtuig.
  • Emotionele spanningen.
  • Buikoperaties.
  • Door een echte buikziekte.

Bekkenbodem

Ook bij bekkenbodemspierzwakte, bekkenscheefstand en S-I klachten heeft de Triggerpoint therapie vaak een positief resultaat. Als Triggerpoint coach leer ik je hoe je dat kan doen.

Klachten aan: