Tel: 06 4962 0392

Slokdarm, galstenen, maagzweer, liesbreuk, Blindedarmontsteking

Buik- en lies pijnklachten

Pijn aan lies of onderbuik

Pijn aan lies en onderbuik kunnen het dagelijks functioneren hinderen. Met de juiste oefeningen kun je de klachten verminderen en uiteindelijk wegnemen. Samen gaan we proberen de klacht te achterhalen. Ook krijgt je tips en adviezen en instructies om (weer) goed en gezond te gaan bewegen.

Wanneer je goed beweegt en de juiste houdingen blijft toepassen, kun je voorkomen dat de klachten weer terugkomen; zelfs bij een acnes diagnose of het prikkelbare darm syndroom (DPS). Triggerpoint therapie is een goede aanvulling om te combineren met oefeningen.

Onverklaarbare (onder)buikpijn

Verstrakking (triggerpoints) van de buikspieren en/of de heupspier ; de bekende m.iliopsoas major kunnen zowel inwendige als uitwendige buikpijn veroorzaken (acnes, PDS) Vaak worden de buikspieren bij de diagnose van buikklachten vrijwel altijd gemist! Dit kunnen ernstige pijnklachten zijn waar de huisarts en de specialist geen oorzaak voor vinden.

Mogelijke oorzaken

  • Veel fietsen, M-bike, racefiets ten gevolge van sterke verkorting van de heupspier (m.iliopsoas major) en/of buikspieren die door overbelasting gaan verkrampen.
  • Te fanatieke buikspieroefeningen.
  • Te veel zitten, vaak gedraaid zitten, zitten met opgetrokken knieen, autokuipstoelen etc.
  • Emotionele spanningen (DPS).
  • Buikoperaties (oa. bij acnes).
  • Door een echte buikziekte.
  • Een verkeerde houding!

Pijnklachten in onder- of bovenbuik

Bovenbuik: Verkeerde diagnose maagzuur, hernia, ontstoken slokdarm, galstenen, maagzweer, hartklachten.
Onderbuik: Valse diagnose liesbreuk, blindedarmontsteking bij pijn rechts onderin (zonder koorts en zonder bloedafwijkingen), overbelasting van de heupspieren.

Heuppijn aan de buitenkant van de heupen

Heuppijn zorgt vaak voor slapeloze nachten bij liggen op de zij, je blijft draaien. Wanneer je opstaat uit bed zijn de klachten vaak vrijwel direct verdwenen. Echter je hebt moeite met op-en-af stappen van stoepen, trappen, op en af van de fiets stappen, en lopen. Deze symptomen komen sterk overeen met een slijmbeursontsteking maar is het niet.

Heup artrose

Serieuze heup-gewricht pijn begint vaak met liesklachten en / of met knieklachten! Vaak is het artrose. Op de lange termijn ben je toe aan een nieuwe heup. Ik help je revalideren na je operatie en leer je omgaan met je nieuwe heup. Ik kom ook bij je thuis als dat noodzakelijk is.

Pijn aan de heupen door sporten

Sport gerelateerde heupklachten zijn goed te behandelen met oefentherapie en triggerpoint therapie samen. Dit zijn vaak klachten van de bilspieren en /of de lage rug. Overbelasting en verhoogde spierspanning zijn dikwijls de oorzaak met als gevolg een afwijkend (hard)looppatroon.

Klachten aan: