Tel: 06 4962 0392

Triggerpoints

Overgevoelig voor geluid

Tinnitus en/of oorsuizen

Oorsuizen of tinnitus is er in verschillende gradaties en verschijningsvormen. Sommige mensen hebben er af en toe een beetje last van. Voor anderen maakt tinnitus het leven ondraaglijk. 
Mensen met tinnitus horen continu een geluid dat er feitelijk niet is. Sommigen ervaren zelfs pijn. Velen worden overgevoelig voor de geluiden om hen heen. Voor anderen ‘normale’ geluiden kunnen enorm irriterend zijn. Mensen die te maken krijgen met tinnitus moeten soms hun hele levensstijl aanpassen om deze irritatie te voorkomen

Een effectieve methode bij al deze klachten is oefentherapie in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. Met de juiste oefeningen zijn veel hoofdpijnen te behandelen. Diverse oefeningen zijn afkomstig uit de MELT methode van Sue Hitzmann. Deze oefeningen zijn gericht op zelfbehandeling van de fascia.

Oorzaken van Tinnitus

Vermoeidheid, harde muziek of toch een medische reden? Oorsuizen kan verschillende oorzaken hebben. Het is belangrijk om de oorzaak te achterhalen om zo erger te voorkomen.

  • Harde geluiden 
  • Door stress
  • na verkoudheid
  • door oorsmeer
  • door vermoeidheid

Wat is er aan te doen?

Triggerpoints in de spieren van de hals, rond het oor of van de nek kunnen worden gemasseerd en met ontspanningsoefeningen de tinnitus verminderen.

Klachten aan: