Tel: 040 2461 026

Menu

Pijn aan wenkbrauw en/of oogkas, nekspier, monnikskapspier

Pijn rond de ogen

Oorzaak

Pijn in en rond het oog is doorgaans afkomstig van een aandoening van het oog zelf.  Dat is pijn die in of rond het oog wordt gevoeld, maar die van elders afkomstig is, zoals van:

  • Triggerpoints in de diepe of oppervlakkige nekspieren en spieren van de hals;
  • de zenuw aan de bovenste oogkasrand;
  • het gebit;
  • het slijmvlies in de sinusholten (bijholten van de neus).

Symptomen van pijn rond de ogen

Je hebt pijn in of rond het oog, maar gelijktijdig ook in je nek- of halsspieren. Pijn afkomstig van de diepe nekspieren straalt typisch uit naar de buitenzijde van de ogen, nl. van de oppervlakkig liggende nekspieren en de monnikskapspier eerder naar de slaapstreek. Een spier aan de buitenzijde van de hals veroorzaakt meestal pijn aan de wenkbrauw van dezelfde zijde. Deze klachten kunnen verdwijnen of verminderen met bewegen, of na het nemen van een warme douche.

Je hebt ook pijn aan de wenkbrauw en de bovenste oogkasrand. Ben je verkouden? Heb je last van een allergie? Symptomen zoals loopneus, drukgevoel naast je neus of ter hoogte van je voorhoofd en het moeten wegslikken van slijmen achter in je keel kunnen wijzen op sinusitis. De pijn situeert zich meestal achter het oog. Vooroverbuigen verergert de pijn, drukken op het oog doet de pijn afnemen. Soms kun je de blik niet focussen op een voorwerp.

Wat kan ik er zelf aan doen?

Een effectieve methode bij al deze klachten is oefentherapie (houdingcorrectie vooral) in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. Met de juiste oefeningen zijn veel hoofdpijnen te behandelen.  Deze oefeningen zijn gericht op zelfbehandeling van de fascia.

Klachten aan:

Menu