Tel: 06 4962 0392

De Behandeling

Ik geef je praktisch toepasbare oefeningen die meteen je klachten verminderen. Je krijgt direct een goed resultaat. De kwaliteit die mij onderscheidt ten opzichte van andere collega fysio- en oefentherapeuten is mijn werkwijze. Mijn unieke manier van behandelen bestaat uit:

  1.  Oefeningen om de beweeglijkheid te verbeteren, om spieren los te maken, rek- en ontspanningsoefeningen. Dit zijn belangrijke oefeningen om oa artrose tegen te gaan.
  2. Het aanleren van zelf massage techniek met de Triggerpoint–  en GuaSha therapie. Hiermee leer ik je niet alleen hoe je, je spieren maar ook het o zo belangrijke bindweefsel de Fascia kunt behandelen.
    Ik geef je diverse Guasha behandelingen ter ondersteuning en voor spierherstel.
  3. Houdingcorrectie waar dat nodig is. Het is van groot belang dat je de oefeningen consequent thuis uitvoert en het geleerde toepast in je dagelijkse bewegingen. Als je, je dit eenmaal goed hebt aangeleerd dan kan je de dagelijkse oefeningen gaan afbouwen. Totdat het een tweede natuur is geworden. Het resultaat van de behandeling is mede afhankelijk van wat je zelf met het geleerde doet.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 6 -8 behandelingen nodig bij nog niet lang-bestaande klachten en is mede afhankelijk van de aard van je klachten. Het behandelen van de triggerpoints in de thuissituatie vraagt enige discipline en doorzettingsvermogen. Maar als je dit eenmaal door hebt hoe het werkt en vooral niet te vergeten wat het resultaat van de oefening is……..dan wordt het een “makkie” 

Bij veel pijnklachten die langer duren dan 3 maanden, zit ook vaak een mentale oorzaak; of te wel een “in stand-houdende-factor” die je lichamelijke pijn in stand houdt. 

De behandeling beëindigen

Bij nog aanwezige klachten, kunt je toch besluiten de behandeling te stoppen. Wanneer je voldoende oefeningen, tips, adviezen, houdingscorrecties en Triggerpoint massage techniek hebt aangereikt gekregen kun je zelfstandig thuis verder gaan, je kan zelf aan de slag als je weet wat je moet doen.

Dit is geschikt voor mensen die de discipline kunnen opbrengen om aan zich zelf te blijven werken zonder mijn begeleiding. Op een later tijdstip nog eens afspraak maken ter controle of opfrissen van aangeleerde vaardigheden kan natuurlijk altijd; zo kun je behandelingen spreiden over het hele jaar.

Op het einde van de behandeling kan je een email ontvangen, alleen  wanneer je daar toestemming voor hebt gegeven  van Qualizorg voor een klanttevredenheid onderzoek. Je bent niet verplicht hieraan deel te nemen.

Tot slot zou ik het op prijs stellen als je je ervaring zou willen delen met de “Vertel je ervaring”  of gebruik de knop op de homepage

Geverifieerd door MonsterInsights