Tel: 040 2461 026

De Behandeling

Ik geef je praktisch toepasbare oefeningen die meteen je klachten verminderen. Je krijgt direct een goed resultaat. De kwaliteit die mij onderscheidt ten opzichte van andere collega fysio- en oefentherapeuten is mijn werkwijze. Mijn unieke manier van behandelen bestaat uit:

  1.  Oefeningen om de beweeglijkheid te verbeteren, om spieren los te maken, rek- en ontspanningsoefeningen. Dit zijn belangrijke oefeningen om oa artrose tegen te gaan.
  2. Het aanleren van zelf massage techniek met de Triggerpoint–  en GuaSha therapie. Hiermee leer ik je niet alleen hoe je, je spieren maar ook het o zo belangrijke bindweefsel de Fascia kunt behandelen.
    Ik geef je diverse Guasha behandelingen ter ondersteuning en voor spierherstel.
  3. Houdingcorrectie waar dat nodig is. Het is van groot belang dat je de oefeningen consequent thuis uitvoert en het geleerde toepast in je dagelijkse bewegingen. Als je, je dit eenmaal goed hebt aangeleerd dan kan je de dagelijkse oefeningen gaan afbouwen. Totdat het een tweede natuur is geworden. Het resultaat van de behandeling is mede afhankelijk van wat je zelf met het geleerde doet.

Aantal behandelingen

Gemiddeld zijn er 6 -8 behandelingen nodig bij nog niet lang-bestaande klachten en is mede afhankelijk van de aard van je klachten. Het behandelen van de triggerpoints in de thuissituatie vraagt enige discipline en doorzettingsvermogen. Maar als je dit eenmaal door hebt hoe het werkt en vooral niet te vergeten wat het resultaat van de oefening is……..dan wordt het een “makkie” 

Bij veel pijnklachten die langer duren dan 3 maanden, zit ook vaak een mentale oorzaak; of te wel een “in stand-houdende-factor” die je lichamelijke pijn in stand houdt. De principes van Adam Heller en Nederlandse Prof. Joop Korthuis  (PMA Progressive Mental Alignment) kunnen je hierbij waardevolle informatie geven.

Adam Heller (DPS Diversion Pain Syndroom)
Naast de lichamelijke oorzaak van je pijnklachten komt ook ter sprake hoe je in je  “hoofd” (de emotie achter de pijn) omgaat met je pijn. Of te wel om met de woorden van Adam Heller te spreken “Wat je niet wil weten doet je pijn” ; “je lijdt het meest van de on-bewuste pijn die je vreest”  De kennis over de oorzaak van je pijn lost de pijn op “je zelf helpen door te begrijpen” 
De mensen die hier het snelst last van hebben zijn perfectionisten, mensen die zich afhankelijk opstellen, goed-doeners, mensen die het nodig vinden leuk gevonden te worden, zij die continue op zoek zijn naar nieuwe uitdagingen, dwangmatig gedrag, people pleasers, control freaks.

De behandeling beëindigen

Bij nog aanwezige klachten, kunt je toch besluiten de behandeling te stoppen. Wanneer je voldoende oefeningen, tips, adviezen, houdingscorrecties en Triggerpoint massage techniek heeft aangereikt gekregen kun je zelfstandig thuis verder gaan, je kan zelf aan de slag als je weet wat je moet doen.

Dit is geschikt voor mensen die de discipline kunnen opbrengen om aan zich zelf te blijven werken zonder mijn begeleiding. Op een later tijdstip nog eens afspraak maken ter controle of opfrissen van aangeleerde vaardigheden kan natuurlijk altijd; zo kun je behandelingen spreiden over het hele jaar.

Ter afsluiting van de behandeling zal ik een korte rapportage sturen naar je huisarts voor in je dossier. Op het einde van de behandeling kan je een email ontvangen van Qualizorg voor een klanttevredenheid onderzoek. Je bent niet verplicht op hieraan deel te nemen.

Tot slot zou ik het op prijs stellen als je je ervaring zou willen delen met de “Review” knop op de homepage