Tel: 06 4962 0392

Elleboogklachten, Schouderpijn, frozen shoulder, slijmbeurs, pijn bovenarm

Elleboog pijnklachten

De meest voorkomende klachten van de elleboog is een tenniselleboog of een golfelleboog. Verder kan je ook pijn aan de elleboog krijgen door veel te leunen op een bureau met de ellebogen wat een irritatie van de elleboogzenuw geeft. 

Zie verder onder Tenniselleboog en Golfelleboog

Wat is er aan te doen?

Het meest effectief is tijdelijk de belasting op de onderarm en hand te verminderen. Probeer het tillen van zware voorwerpen, veel draaien van de onderarm (schroeven draaien), langdurig gebruiken van een boormachine en krachtig knijpen te vermijden.

Ontstaan de klachten door sporten dan is het raadzaam hiervan tijdelijk rust te nemen. Wanneer je weer begint met sporten is het verstandig erop te letten dat je de juiste technieken gebruikt wanneer je, je arm belast. Je kunt dit aan je trainer vragen.

Voor een goede doorbloeding van de pees van de onderarmspieren is het belangrijk dat de arm licht belast in beweging blijft. Pijn tijdens het bewegen belemmert het herstel niet en is dus niet iets om je zorgen over te maken. Je kunt zelf het beste voelen waar de grens ligt.

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights