Tel: 06 4962 0392

Tarieven, vergoeding en verzekering 2021

Basis verzekering

 • Oefentherapie bij kinderen onder de 18 jaar is volledig vergoed zonder een aanvullende verzekering.
 • Patiënten van 18 jaar en ouder met een chronische ziekte die voorkomt op de chronische lijst komen wel voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking vanaf de 21ste behandeling.

Verzekering aanvullend.

Ik heb in 2021 een contract met :
CZ dit is ook OHRA, Nationale, Nederlanden, PZP, CZdirect en JUST
VGZ dit is ook IZZ, IZA, UMC, UNIVé, ZEKUR, Bewuz, United Consumers, Promovendum, National Academic, Besured, SZVK, Zorgzaam, Aevitae-VGZ, Careque. 
ZorgenZekerheid

Overzicht Zorgverzekeraars 2021

ALLE ONDERSTAANDE TARIEVEN GELDEN OOK VOOR TELEFONISCHE- EN /OF VIDEOCONSULTEN. De zorgverzekeraar maakt geen onderscheid tussen een fysieke of een digitale / telefonische  consult.

“Ik heb een aanvullende verzekering bij een zorgverzekeraar waar jij geen contract mee hebt; krijg ik dan niets vergoed? “
Bij een aanvullende verzekering bij een zorgverzekeraar waar ik géén contract mee heb, krijg je altijd een deel of  alles vergoed. Gemiddeld tussen de 60% – 100%. Wil je precies weten hoeveel dit is, neem dan contact op met je zorgverzekeraar of kijk op hun website.
De eigen bijdrage waarover in de tekst wordt gesproken is alléén van toepassing voor de ge-contracteerde zorg; dus alleen voor verzekerden bij VGZ, CZ en ZorgenZekerheid.

Hoe ga ik dat betalen en hoe krijg ik mijn geld terug?
Je betaalt de behandeling aan mij met PIN, Betaalverzoek of Cash. De factuur stuur ik je digitaal op en dien je zelf in bij je zorgverzekeraar; in de meeste gevallen kan je dit digitaal doen.

Gecontracteerde zorg (voor mensen die verzekerd zijn bij VGZ, CZ of ZorgenZekerheid) is voor het Basis Oefentherapie tarief ( 20 min. afspraak zónder specialisatie) uit de aanvullende verzekering.  Ik stuur de zorgverzekeraar rechtstreeks de rekening, daar hoef je niets voor te doen.
Daarnaast betaal je per behandeling € 10,00 eigen bijdrage (met uitzondering van de intake de eerste 30 min.). Deze kosten zijn voor een behandeltijd van 40-45 min., mijn spierspecialisatie Triggerpoint- en Guashatherapie. Deze therapieën  en een behandeltijd van 40-45 min. worden niet vergoed door je zorgverzekering

Waarom betaal je aan mij een eigen bijdrage? (alleen voor verzekerden bij VGZ, CZ of ZorgenZekerheid)
Een Oefentherapeut die net van de opleiding komt krijgt net als ik het Basis Oefentherapie tarief betaald door de zorgverzekeraar (20 min. afspraak zónder specialisatie).
De eigen bijdrage die ik aan je vraag:

  • is voor meer dan 30 jaar werkervaring, scholing en studie tot Oefentherapeut  expert spierspecialist (Triggerpoint- en Guashatherapie) in het behandelen van spier- en gewrichtsklachten, houding en beweging;
  • de behandelingen zijn hierdoor effectiever;
  • Effectiever dus je hebt sneller resultaat; Je bent korter in behandeling;
  • de gemiddelde behandeltijd is 40-45 min.;
  • wil je echt resultaat, een duurzame oplossing dan kan ik je helpen;
  • ik geef je toegevoegde waarde wat jou verder helpt;
  • ik help je bij versterking van je zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en eigenwaarde.

Ik leer je behandeltechnieken die je zelfredzaam maakt. Je zit niet vast aan een vooraf aantal afgesproken behandelingen. Je bent altijd vrij om op elk moment te stoppen wanneer je wil. Wanneer jij voldoende informatie, advies, oefeningen etc. hebt aangereikt gekregen waar je zelfstandig mee verder kan kun je al besluiten om de therapie te stoppen of de vervolgafspraak te verschuiven.

Wil/of kan je geen eigen bijdrage van 10,00 euro betalen dan krijg de basis oefentherapie zoals die ook door andere collega’s Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck wordt gegeven.

Wat kost een behandeling als je die zelf moet betalen?
Heb je géén  aanvullende verzekering of een aanvullende verzekering waar ik géén contract mee heb dan betaal je € 43,00 per behandeling (dit is inclusief je eigen bijdrage, 45 min afspraak en specialisaties) met pin, ING-betaalverzoek, smartphone bankieren app of contant. Je kan ook een extra lange afspraak van een uur maken; dit kost 55,00 euro.

Vergoeding en behandelingen van je Zorgverzekeraar kun je vinden op de website van Zorgwijzer.nl

Eerste afspraak.
De eerste afspraak duurt gemiddeld een uur (en is altijd een dubbele afspraak) en is nodig voor voorbereiden van het dossier, anamnese (ziektegeschiedenis), intake, onderzoek en een eerste behandeling; kost € 88,00 zónder aanvullende verzekering. Daarna is iedere vervolg afspraak € 43,00.
VGZ, CZ en ZorgenZekerheid verzekerden betalen bij hun eerste afspraak alleen de eigen bijdrage van 10,00 euro én daarna bij iedere vervolg afspraak.

Afspraak afzeggen of verzetten.
In dien je bij verhindering tenminste 24 uur tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Onder alle andere omstandigheden wél, ook bij overmacht en álle corona- gerelateerde afzeggingen.
Krijg je het niet voor elkaar om op tijd op je afspraak te komen en je bent te laat om af te zeggen, dan mag je ook in jouw plaats iemand anders sturen ongeacht de klacht.

Afspraken op maandag annuleren? Graag op vrijdag vóór 18.00 uur.