Tel: 040 2461 026

Menu

Tarieven, vergoeding en verzekering 2019

Basis verzekering

 • Oefentherapie bij kinderen onder de 18 jaar is volledig vergoed zonder een aanvullende verzekering.
 • Patiënten van 18 jaar en ouder met een chronische ziekte die voorkomt op de chronische lijst komen wel voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking vanaf de 21ste behandeling.

Verzekering Aanvullend.

Ik heb met alle zorgverzekeraars een contract behalve met MENZIS (hier valt ook HEMA en Anderzorg onder). Ik heb een contract voor het Basis Oefentherapie tarief uit de aanvullende verzekering.  Ik stuur de zorgverzekeraar rechtstreeks de rekening, daar hoef je niets voor te doen.  Naast het Basis Oefentherapie tarief  uit je aanvullende verzekering betaal je per behandeling € 8,59 eigen bijdrage (met uitzondering van de intake de eerste 30 min.). Deze kosten zijn voor mijn spierspecialisatie Triggerpoint- en Guashatherapie. Deze therapieën worden niet vergoed door je zorgverzekering

Waarom betaal je aan mij een eigen bijdrage?
Een Oefentherapeut die net van de opleiding komt krijgt net als ik het Basis Oefentherapie tarief betaald door de zorgverzekeraar.
De eigen bijdrage die ik aan je vraag:

  • is voor meer dan 30 jaar werkervaring, scholing en studie tot Oefentherapeut  expert spierspecialist (Triggerpoint- en Guashatherapie) in het behandelen van spier- en gewrichtsklachten, houding en beweging.
  • De behandelingen zijn hierdoor effectiever.
  • Effectiever dus je hebt sneller resultaat; Je bent korter in behandeling.
  • Wil je echt resultaat, een duurzame oplossing dan kan ik je echt helpen.
  • Ik geef je toegevoegde waarde wat jouw verder helpt.
  • Ik help je bij versterking van je zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en eigenwaarde.

Ik leer je behandeltechnieken die je zelfredzaam maakt. Je zit niet vast aan een vooraf aantal afgesproken behandelingen. Je bent altijd vrij om op elk moment te stoppen wanneer je wil. Wanneer jij voldoende informatie, advies, oefeningen etc. hebt aangereikt gekregen waar je zelfstandig mee verder kan kun je al besluiten om de therapie te stoppen of de vervolgafspraak te verschuiven.

Wil / of kan je geen eigen bijdrage van 8,59 euro betalen dan krijg de gewone Basis Oefentherapie zoals die ook door mijn andere collega’s Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck wordt gegeven.

Heb je géén aanvullende verzekering dan betaal je per behandeling met pin, ING-betaalverzoek, smartphone bankieren app of contant € 39, 59 per behandeling (dit is inclusief je eigen bijdrage).

Vergoeding en behandelingen van je Zorgverzekeraar kun je vinden op de website van Zorgwijzer.nl 

Wat kost een behandeling als je die zelf moet betalen?

 Eerste afspraak.
Duur 60 minuten
Vervolgafspraak.
Duur 30 minuten
 
Oefentherapie€ 79,18*€ 39,59*
Guasha therapie€ 50,00*€ 40,00*
Triggerpoint therapie€ 50,00*€ 40,00*
Afspraken na 17.30 uur. Duur een behandeling 30 minuten. Kosten € 44,59
*Inclusief eigen bijdrage

Eerst afspraak.
Eerste afspraak duurt altijd 1 uur en is nodig voor anamnese (ziektegeschiedenis), intake, onderzoek en een eerste behandeling.

Afspraak afzeggen of verzetten.
In dien je bij verhindering tenminste 24 uur tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Onder alle andere omstandigheden wél, ook bij overmacht.

Afspraken op maandag moeten afzegt op vrijdag vóór 18.00 uur.