Tel: 06 4962 0392

Tarieven, vergoeding en verzekering 2020

Basis verzekering

 • Oefentherapie bij kinderen onder de 18 jaar is volledig vergoed zonder een aanvullende verzekering.
 • Patiënten van 18 jaar en ouder met een chronische ziekte die voorkomt op de chronische lijst komen wel voor vergoeding vanuit de basisverzekering in aanmerking vanaf de 21ste behandeling.

Verzekering Aanvullend.

Ik heb in 2020 een contract met :
CZ (dit is ook OHRA, Nationale Nederladen en JUST)
VGZ (dit is ook IZZ, IZA, UMC, UNIVé, ZEKUR, Bewuz, United Consumers en Aevitae-VGZ)
Caresque ( dit is ook Iptiq, Aevitae Caresque, Promovendum, National Academic, Besured, Eucare)

ALLE ONDERSTAANDE TARIEVEN GELDEN OOK VOOR TELEFONISCHE- EN /OF VIDEOCONSULTEN. De zorgverzekeraar maakt geen onderscheid tussen een fysieke of een digitale / telefonische  consult.

“Ik heb een aanvullende verzekering bij een zorgverzekeraar waar jij geen contract mee hebt; krijg ik dan niets vergoed? “
Bij een aanvullende verzekering bij een zorgverzekeraar waar ik géén contract mee heb, krijg je altijd een deel of soms alles vergoed. Gemiddeld tussen de 60% – 100%. Wil je precies weten hoeveel dit is,  neem dan contact op met je verzekering.
De eigen bijdrage waarover in de tekst wordt gesproken is alléén van toepassing voor de ge-contracteerde zorg; dus alleen voor verzekerden bij VGZ, CZ of Caresque.
Hoe ga ik dat betalen en hoe krijg ik mijn geld terug?
Je betaalt  de behandeling aan mij met PIN, Betaalverzoek of Cash. De factuur stuur ik je digitaal op en dien je zelf in bij je zorgverzekeraar; in de meeste gevallen kan je dit digitaal doen.

Gecontracteerde zorg (voor mensen die verzekerd zijn bij VGZ, CZ of Caresque) is voor het Basis Oefentherapie tarief uit de aanvullende verzekering.  Ik stuur de zorgverzekeraar rechtstreeks de rekening, daar hoef je niets voor te doen.
Daar naast betaal je per behandeling € 9,00 eigen bijdrage (met uitzondering van de intake de eerste 30 min.). Deze kosten zijn voor een behandeltijd van 30-40 min., mijn spierspecialisatie Triggerpoint- en Guashatherapie. Deze therapieën  en een behandeltijd van 30-40 min. worden niet vergoed door je zorgverzekering

Waarom betaal je aan mij een eigen bijdrage? (geldt alleen voor verzekerden bij VGZ, CZ of Careque)
Een Oefentherapeut die net van de opleiding komt krijgt net als ik het Basis Oefentherapie tarief betaald door de zorgverzekeraar.
De eigen bijdrage die ik aan je vraag:

  • is voor meer dan 30 jaar werkervaring, scholing en studie tot Oefentherapeut  expert spierspecialist (Triggerpoint- en Guashatherapie) in het behandelen van spier- en gewrichtsklachten, houding en beweging.
  • De behandelingen zijn hierdoor effectiever.
  • Effectiever dus je hebt sneller resultaat; Je bent korter in behandeling.
  • De gemiddelde behandeltijd is 30-40 min.
  • Wil je echt resultaat, een duurzame oplossing dan kan ik je echt helpen.
  • Ik geef je toegevoegde waarde wat jouw verder helpt.
  • Ik help je bij versterking van je zelfvertrouwen, zelfredzaamheid en eigenwaarde.

Ik leer je behandeltechnieken die je zelfredzaam maakt. Je zit niet vast aan een vooraf aantal afgesproken behandelingen. Je bent altijd vrij om op elk moment te stoppen wanneer je wil. Wanneer jij voldoende informatie, advies, oefeningen etc. hebt aangereikt gekregen waar je zelfstandig mee verder kan kun je al besluiten om de therapie te stoppen of de vervolgafspraak te verschuiven.

Wil / of kan je geen eigen bijdrage van 9,00 euro betalen dan krijg de Basis Oefentherapie zoals die ook door mijn andere collega’s Oefentherapeuten Cesar/Mensendieck wordt gegeven.

Wat kost een behandeling als je die zelf moet betalen?

Heb je géén  aanvullende verzekering of een aanvullende verzekering waar ik géén contract mee heb dan betaal je € 41,00 per behandeling (dit is inclusief je eigen bijdrage) met pin, ING-betaalverzoek, smartphone bankieren app of contant.

Vergoeding en behandelingen van je Zorgverzekeraar kun je vinden op de website van Zorgwijzer.nl  voo

Eerste afspraak.
Eerste afspraak duurt gemiddeld een uur en is nodig voor voorbereiden van het dossier, anamnese (ziektegeschiedenis), intake, onderzoek en een eerste behandeling; kost € 82,00.
Daarna is iedere vervolg afspraak € 41,00 en duurt gemiddeld 40 min.

Afspraak afzeggen of verzetten.
In dien je bij verhindering tenminste 24 uur tevoren afzegt, wordt de gereserveerde tijd niet in rekening gebracht. Onder alle andere omstandigheden wél, ook bij overmacht. 
Krijg je het niet voor elkaar om op tijd op je afspraak te komen en je bent te laat om af te zeggen, dan mag je ook in jouw plaats iemand anders sturen ongeacht de klacht.

Afspraken op maandag moeten afzegt op vrijdag vóór 18.00 uur.