Tel: 06 4962 0392

Uw oefentherapeut Linda den Otter

Ik ben Linda den Otter, Oefentherapeut 2.0 Cesar/Mensendieck, bezeten van Fascia, (in het Engels maar mega interessant) expert in het behandelen van spieren, gewrichten en houding. Ik volg met gefascineerde interesse de wetenschap over FASCIA.

Behandeltechnieken als Triggerpoint– en Guashatherapie pas ik altijd toe. Ik geef je één op één aandacht en werk niet in groepen. Je hebt mij ook altijd als therapeut. Een veel gehoorde reactie is “de oefeningen die je geeft, het doet iets het werkt de diepte in” “het komt op de plek waar mijn herkenbare pijn zit” “…en het fijne er van is, is dat ik het zelf thuis kan doen” 
Met alle bovengenoemde opleiding heb ik mij geschoold tot MSK-therapeut.

Sinds 1986 ben ik werkzaam als Oefentherapeut Cesar / Mensendieck. De praktijk bevindt zich in de wijk Prinsejagt 3 (Eindhoven-Woensel) in de ZorgSamenBuurt waarin ik een actieve rol heb met het leiding geven aan een wandelgroep voor ouderen in mijn wijk.

Leer je lichaam kennen..."voelen is weten"

Het oplossen van pijn/blessures heeft een grote uitdaging in mij. Hoe groot is je zelfredzaamheid, investering in bewustwording van lichaam en lichaamsgevoel, belasting en belastbaarheid, een juiste arbeid – rust verhouding. Wie een goed gevoel in zijn lichaam leert ontdekken en gebruiken heeft een grote rijkdom die niet alleen goed is toe te passen in de sport maar vooral ook op het werk, privé, en in relaties.
Waar ik blij van word is mensen helpen om een betere gezondheid te krijgen. Neem het heft in eigen hand en wordt baas over je leefstijl.

In onze maatschappij is een gezonde leefstijl vervangen door pillen.

Een goede leefstijl werkt als een krachtig medicijn; je bent van nature gezond. Maar de tijdgeest waarin we leven en de maatschappij heeft er voor gezorgd dat we een ander gedrag zijn gaan aanleren.  Iedereen wil gezond en gelukkig zijn. Waarom gaat dat ons steeds slechter af en worden we alleen maar dikker, krijgen een burnout, worden depressief, we hebben geen energie, we zijn vaker verkouden, krijgen lichamelijk klachten, hoofdpijn, rugpijn, spijsverteringsproblemen, social media is het nieuwe sporten, we krijgen griep en we worden zieker en zieker etc.

Je gezondheid weer op de rit krijgen is een samenspel tussen stress (denkpatroon, mindset, meditatie) – voeding – slapen – bewegen – ademhaling en het immuunsysteem (intermittent vasten). En een prettige bijkomstigheid; het is ook goedkoper.
De gebruiksaanwijzing van je lichaam en hoe je een goede gezondheid kunt behouden, wordt bij je geboorte niet meegeleverd. Het leven is een leerschool.

“je kunt problemen nooit oplossen met dezelfde mentaliteit die ze veroorzaakt heeft”
“als je doet wat je altijd deed krijg je wat je altijd kreeg”              ALBERT EINSTEIN

Het behouden van een goede gezondheid is niet gratis en gaat ook niet “vanzelf” Je moet bereid zijn en willen begrijpen om het anders te gaan doen. Van de media en de reclame moet je het niet verwachten immers zij “verdienen aan jouw ziek zijn”………ook de gezondheidszorg want die schrijft pillen voor en die is er niet voor om de oorzaak op te lossen.

Ruime ervaring met sporten en ...blessures

Begonnen met een korte periode volleybal daarna (wedstrijd)judo, hardlopen (halve marathons), wandelen (o.a. 4-daagse), Jiu Jitsu, trainen op de ElliptiGo en spinning en in de winter skiën. Met een rijk sportverleden kan ik niet ontkennen dat ik ook een rijke ervaring heb met sportblessures. Je leert je lichaam goed kennen bij iedere “aanvaring” weer opnieuw. Eigenlijk ben ik ze ook dankbaar dat ik ze heb mogen ondervinden en aanvoelen. Dit heeft mij behoed voor grotere ellende en daarom loop, wandel, fiets en ski ik nog steeds.

De grote ontdekking.

In 2012 begonnen mijn schouderklachten. Steeds meer afnemende beweeglijkheid van mijn rechter schouder, zeurende pijn, vooral slapen was een ramp. Ik kreeg een compleet verstoorde nachtrust, vermoeidheid overdag, slapende onderarm en pink/ringvinger. Ik begon ook last te krijgen tijdens het hardlopen en spinning….veel vraagtekens “waar komt die pijn toch vandaan?”

Als oefentherapeut en “vakidioot”  wist ik het ook niet meer, ik realiseerde me dat ik in het beginstadium van een Frozen Shoulder zat. Toen kwam de term Triggerpoint in beeld. Om een lang verhaal kort te maken het duurde nog 3/4 jaar voordat ik overal van af was. Geduld, discipline, oefenbereidheid en ik wist de klacht-in-standhoudendefactor te achterhalen!

Geverifieerd door MonsterInsights