Tel: 040 2461 026

Menu

Uw oefentherapeut Linda den Otter

Ik ben Linda den Otter, Oefentherapeut 2.0 Cesar/Mensendieck, expert in het behandelen van spieren, gewrichten en houding. Behandeltechnieken als Triggerpoint– en Guashatherapie pas ik vaak toe. Ik geef je één op één aandacht en werk niet in groepen. Je hebt mij ook altijd als therapeut.
 Een veel gehoorde reactie is “de oefeningen die je geeft, het doet iets het werkt de diepte in” “het komt op de plek waar mijn herkenbare pijn zit” “…en het fijne er van is, is dat ik het zelf thuis kan doen en ook nog als de therapie is afgesloten”

Sinds juli 1997 ben ik werkzaam als zelfstandig oefentherapeut na 11 jaar in loondienst te hebben gewerkt. De praktijk bevindt zich in de wijk Prinsejagt 3 (Eindhoven-Woensel) in de ZorgSamenBuurt waarin ik een actieve rol heb met het organiseren van wandelsessies aan ouderen in mijn wijk.

Ruime ervaring met sporten.

Begonnen met een korte periode volleybal daarna (wedstrijd)judo, hardlopen (halve marathons), wandelen (o.a. 4-daagse), Jiu Jitsu, trainen op de ElliptiGo en spinning en in de winter skiën.
 Met een rijk sportverleden kan ik niet ontkennen dat ik ook een rijke ervaring heb met sportblessures. Je leert je lichaam goed kennen bij iedere “aanvaring” weer opnieuw. Eigenlijk ben ik ze ook wel dankbaar dat ik ze heb mogen ondervinden en aanvoelen. Dit heeft mij behoed voor grotere ellende en daarom loop, wandel, fiets en ski ik nog steeds.

Leer je lichaam kennen..."voelen is weten".

Het oplossen van pijn/blessures heeft een grote uitdaging in mij. Hoe groot is je zelfredzaamheid, investering in bewustwording van lichaam en lichaamsgevoel, belasting en belastbaarheid, een juiste arbeid – rust verhouding.
Wie een goed gevoel in zijn lichaam leert ontdekken en gebruiken heeft een grote rijkdom die niet alleen goed is toe te passen in de sport maar vooral ook op het werk, privé, en in relaties.

De grote ontdekking.

In 2012 begonnen mijn schouderklachten. Steeds meer afnemende beweeglijkheid van mijn rechter schouder, zeurende pijn, vooral slapen was een ramp. Ik kreeg een compleet verstoorde nachtrust, vermoeidheid overdag, slapende onderarm en pink/ringvinger. Ik begon ook last te krijgen tijdens het hardlopen en spinning….veel vraagtekens “waar komt die pijn toch vandaan?”

Als oefentherapeut en “vakidioot”  wist ik het ook niet meer, ik realiseerde me dat ik in het beginstadium van een Frozen Shoulder zat. Toen kwam de term Triggerpoint in beeld. Om een lang verhaal kort te maken het duurde nog 3/4 jaar voordat ik overal van af was. Geduld, discipline, oefenbereidheid en ik wist de klacht-in-standhoudendefactor te achterhalen!