Tel: 06 4962 0392

Liesbreuk, blindedarmontsteking, heup artrose

Lies- en/of heuppijnklachten

Pijn aan lies en heup kunnen het dagelijks functioneren hinderen. Met de juiste oefeningen kun je de klachten verminderen en uiteindelijk wegnemen. Samen gaan we proberen de klacht te achterhalen. Ook krijgt je tips en adviezen en instructies om (weer) goed en gezond te gaan bewegen.

Wanneer je goed beweegt en de juiste houdingen blijft toepassen, kun je voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Triggerpoint therapie is een goede aanvulling om te combineren met oefeningen.

  • Veel fietsen, M-bike, racefiets ten gevolge van sterke verkorting van de heupspier (m.iliopsoas major) en/of buikspieren die door overbelasting gaan verkrampen.
  • Te fanatieke buikspieroefeningen.
  • Te veel zitten, vaak gedraaid zitten, zitten met opgetrokken knieen, autokuipstoelen etc.
  • Door een echte buikziekte.
  • Een verkeerde houding!

Heuppijn aan de buitenkant van de heupen
Heuppijn zorgt vaak voor slapeloze nachten bij liggen op de zij, je blijft draaien. Wanneer je opstaat uit bed zijn de klachten vaak vrijwel direct verdwenen. Echter je hebt moeite met op-en-af stappen van stoepen, trappen, op en af van de fiets stappen, en lopen. Deze symptomen komen sterk overeen met een slijmbeursontsteking maar is het niet.

Heup artrose
Serieuze heup-gewricht pijn begint vaak met liesklachten en / of met knieklachten! Vaak is het artrose. Op de lange termijn ben je toe aan een nieuwe heup. Ik help je revalideren na je operatie en leer je omgaan met je nieuwe heup. Ik kom ook bij je thuis als dat noodzakelijk is.

Pijn aan de heupen door sporten
Sport gerelateerde heupklachten zijn goed te behandelen met oefentherapie en triggerpoint therapie samen. Dit zijn vaak klachten van de bilspieren en /of de lage rug. Overbelasting en verhoogde spierspanning zijn dikwijls de oorzaak met als gevolg een afwijkend (hard)looppatroon.

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights