Tel: 040 2461 026

Menu

Guasha therapie (IASMT) bij spier- en bewegingsklachten

Guasha (schraap) therapie is een diepte specialisatie (van de Fascia) bij het behandelen van (spier)klachten en myofasciale triggerpoints binnen de oefentherapeutische behandeling. Ik pas de methode van IASTM toe volgens Roberto Pellicini en Fascia behandeling methode Fisioscissione. Of te wel IASTM . Dit  is een behandeltechniek die  de conditie van de fascia verbetert net als FAT Fascial Abrasion Techniek = spiervlies schaven.

Ook werk ik met de MyoFasciale Triggerpoint methode van Clair Davies.  Het behandelen van de Fascia (het vlies om de spieren) doe ik met de Santai Guasha therapie. Mensen met een vastzittende schouder of de diagnose Frozen Shoulder hebben opvallend vaak baat bij Guasha. Ik ben gespecialiseerd in schouder-, wervelkolom-, hoofdpijn-, bovenrug en onderrugklachten.

Doelen van Guasha en IASTM zijn:

  • afvalstoffen wegwerken / afvoeren en daardoor de doorbloeding verbeteren
  • het versterken van het zelf-helende vermogen van het lichaam
  • de zuurstofopname vergroten
  • de beweeglijkheid verbeteren, je kunt weer soepeler bewegen.

De verschillen tussen Guasha en IASTM

De schraper die gebruikt wordt zoals de Jade steen bij Guasha ziet er anders uit dan de keramische schraper bij IASTM. Ook is er een verschil in de manier waarop men de schraper aanzet op de huid en de manier waarop de schraper wordt gebruikt.

Guasha is een “trek-techniek”, het is een glijdende beweging en men gebruikt als tussenstof olie. IASTM is een “duw-techniek”, je hebt weerstand en grip van het te behandelen oppervlak (de huid) nodig en daarom gebruikt men als tussenstof een wax.
Ook het effect tussen de twee schraap technieken is totaal anders; Een Guasha behandeling kan een heftige en intensieve uitwerking hebben die zowel mentaal (emotioneel) als fysiek kan aangrijpen. IASTM heeft een veel mildere en zachtere uitwerking.

Guasha werkt optimaal met rekoefeningen en houdingcorrecties. Ik leer je ook de zeer effectieve “zelf-behandelingstechniek” met het zogeheten “droog-schrapen”

Voor klassieke (Sport) massage behandelingen verwijs ik je naar masseurs in Eindhoven.

Door mijn langdurige opleiding, (werk)ervaring en professionele aanpak geeft het je een meerwaarde die er toe doet. Guasha werkt op het losmaken van onderliggende lagen (Fascia) en bevordert de beweeglijkheid en de doorbloeding.