Tel: 06 4962 0392

Guasha bovenbeen

Guasha scheenbeen

Guasha schouder

Guashaschrapers die ik gebruik.

Guasha therapie (IASMT) bij spier- en bewegingsklachten

Guasha (schraap) therapie is mijn specialisatie (van de Fascia) bij het behandelen van veel uiteenlopende (spier)klachten en in het bijzonder spierknopen (myofasciale triggerpoints) binnen de oefentherapeutische behandeling.

Het is een al meer dan 2000 jaar oude therapie die in de Aziatische landen veel wordt toegepast op reflexzones en meridianen. In Europa is het een vrij nieuwe behandelmethode die steeds meer bekendheid krijgt  met verrassende resultaten.
De artsen familie Stecco heeft een opvallende overeenkomst gevonden tussen de meridianen en reflexzones aan de ene kant en het fasciale systeem aan de andere kant. Conclusie; het lijkt er sterk op dat het, hetzelfde is! In wetenschappelijke literatuur wordt hier al over gesproken. Komen hier de Oosterse en Westerse inzichten en geneeskunde samen?
De methode  IASTM is volgens Roberto Pellicini, Fisioscissione een soortgelijke  behandelmethode die  ook de conditie van (de fascia) het spiervlies verbetert net als FAT Fascial Abrasion Techniek = spiervlies schaven.

Ook de MyoFasciale Triggerpoint methode van Clair Davies gebruik ik veel.  Mensen met een vastzittende schouder of de diagnose Frozen Shoulder hebben opvallend vaak baat bij Guasha. Ik ben gespecialiseerd in schouder-, wervelkolom-, hoofdpijn-, bovenrug en onderrugklachten.

Doelen van Guasha en IASTM zijn:

  • afvalstoffen wegwerken / afvoeren en daardoor de doorbloeding verbeteren
  • het versterken van het zelf-helende vermogen van het lichaam
  • de zuurstofopname vergroten
  • de beweeglijkheid verbeteren, je kunt weer soepeler bewegen.

De verschillen tussen Guasha en IASTM

De schraper die gebruikt wordt, zoals de Jade steen bij Guasha ziet er anders uit dan de keramische schraper bij IASTM. Ook is er een verschil in de manier waarop men de schraper aanzet op de huid en de manier waarop de schraper wordt gebruikt.

Guasha is een “trek-techniek”, het is een glijdende beweging en men gebruikt als tussenstof olie. IASTM is een “duw-techniek”, je hebt weerstand en grip van het te behandelen oppervlak (de huid) nodig en daarom gebruikt men als tussenstof een wax.

Zowel de Guasha als de IASTM werken beide op de Fascia. Door mijn jarenlange ervaring met diverse  IASTM methoden, heb ik een eigen specifieke Fascia behandelmethode ontwikkeld. Kennis die ik opgedaan heb uit de Guasha therapie,  scholing van David Lesondak en FAT -tool scholing. Deze kennis en behandel methode  heb ik gedeeld middels een work-shop aan diverse collega  Guasha therapeuten.  Zij zijn er op hun geheel eigen wijze mee verder gegaan.  Tevens is de techniek eenvoudig aan te leren voor je cliënten voor thuis- en zelfbehandeling (restless legs, wakker worden van een “zeurende pijn” langs de buitenzijde van je been, schouder- en nekklachten)

Het effect van de twee schraap technieken heeft een  intensieve uitwerking  op mentaal – emotioneel gebied, neurologisch, je energie systeem  en je spierstelsel.

Guasha werkt optimaal met rekoefeningen en houdingcorrecties. Ik leer je ook de zeer effectieve “zelf-behandelingstechniek” met het zogeheten “droog-schrapen”

Nieuwsgierig geworden? Je heb nog steeds klachten? Dan is Guasha de moeite van het proberen waard!  Kijk en voel wat het met je doet en beslis zelf, maak een afspraak 06-49620392.

Voor klassieke (Sport) massage behandelingen verwijs ik je naar masseurs in Eindhoven.

Door mijn langdurige opleiding, (werk)ervaring en professionele aanpak geeft het je een meerwaarde die er toe doet. Guasha werkt op het losmaken van onderliggende lagen (Fascia) en bevordert de beweeglijkheid en de doorbloeding.

Geverifieerd door MonsterInsights