Tel: 06 4962 0392

Guasha bovenbeen

Guasha scheenbeen

Guasha schouder

Guashaschrapers die ik gebruik.

Guasha therapie (IASMT) bij spier- en bewegingsklachten

Guasha (schraap) therapie is mijn specialisatie (van de Fascia) bij het behandelen van veel uiteenlopende (spier)klachten en in het bijzonder spierknopen (myofasciale triggerpoints) binnen de oefentherapeutische behandeling.

Het is een al meer dan 2000 jaar oude therapie die in de Aziatische landen veel wordt toegepast. In Europa is het een vrij nieuwe behandelmethode die steeds meer bekendheid krijgt  met verrassende resultaten.
De methode  IASTM is volgens Roberto Pellicini, Fisioscissione een soortgelijke  behandelmethode die  ook de conditie van (de fascia) het spiervlies verbetert net als FAT Fascial Abrasion Techniek = spiervlies schaven.

Ook werk ik met de MyoFasciale Triggerpoint methode van Clair Davies.  Het behandelen van de Fascia (het vlies om de spieren) doe ik met de Santai Guasha therapie. Mensen met een vastzittende schouder of de diagnose Frozen Shoulder hebben opvallend vaak baat bij Guasha. Ik ben gespecialiseerd in schouder-, wervelkolom-, hoofdpijn-, bovenrug en onderrugklachten.

Doelen van Guasha en IASTM zijn:

  • afvalstoffen wegwerken / afvoeren en daardoor de doorbloeding verbeteren
  • het versterken van het zelf-helende vermogen van het lichaam
  • de zuurstofopname vergroten
  • de beweeglijkheid verbeteren, je kunt weer soepeler bewegen.

De verschillen tussen Guasha en IASTM

De schraper die gebruikt wordt, zoals de Jade steen bij Guasha ziet er anders uit dan de keramische schraper bij IASTM. Ook is er een verschil in de manier waarop men de schraper aanzet op de huid en de manier waarop de schraper wordt gebruikt.

Guasha is een “trek-techniek”, het is een glijdende beweging en men gebruikt als tussenstof olie. IASTM is een “duw-techniek”, je hebt weerstand en grip van het te behandelen oppervlak (de huid) nodig en daarom gebruikt men als tussenstof een wax.

Ik werk al een aantal jaar met de IASTM methode.  Hierdoor heb ik een eigen Fascia behandelmethode ontwikkeld,  oa uit de kennis die ik opgedaan heb uit de Guasha therapie. Collega en Guasha therapeut Mariette de Nes heb ik deze behandelmethode ook aangeleerd. Zij heeft er een eigen naam aan gegeven; de NFD  (NeroFascialDynamics) methode. 

Het effect tussen de twee schraap technieken is totaal anders. Een Guasha behandeling heeft een  intensieve uitwerking  zowel mentaal (emotioneel) als fysiek. De NFD methode  (IASTM) heeft die uitwerking ook maar heeft een nog dieper effect op het weefsel. En de resultaten zijn vaak ook groter. 

Guasha werkt optimaal met rekoefeningen en houdingcorrecties. Ik leer je ook de zeer effectieve “zelf-behandelingstechniek” met het zogeheten “droog-schrapen”

Nieuwsgierig geworden? Je heb nog steeds klachten? Dan is Guasha de moeite van het proberen waard!  Kijk en voel wat het met je doet en beslis zelf, maak een afspraak 06-49620392.

Voor klassieke (Sport) massage behandelingen verwijs ik je naar masseurs in Eindhoven.

Door mijn langdurige opleiding, (werk)ervaring en professionele aanpak geeft het je een meerwaarde die er toe doet. Guasha werkt op het losmaken van onderliggende lagen (Fascia) en bevordert de beweeglijkheid en de doorbloeding.