Tel: 06 4962 0392

Schouderpijn, frozen shoulder, slijmbeurs, pijn bovenarm

Carpaaltunnel

Wat is een carpaaltunnel syndroom?

Je hebt symptomen zoals pijn, tintelingen en/of een doof gevoel in je duim, vingers en handpalm (zelden in de pink). Of je hebt heeft soms pijn in de hele hand en straalt deze uit naar de onderarm. Daarnaast ervaart je verlies van kracht in uw hand, vooral de duim.

De carpale tunnel is een nauwe doorgang voor zenuwen en pezen die vanuit de onderarm de hand in gaan. De tunnel bestaat uit botten en ligamenten (peesblad), dat zich aan de voorkant van het polsgewricht bevindt. De mediane zenuw (nerves medianus) loopt door deze doorgang, samen met de pezen aan de vingers en de duim. Deze zenuw zorgt voor de gevoelssensaties en bestuurt de beweging in de duim en de eerste drie vingers.

 De algemeen geaccepteerde diagnose is dat de zenuw, wanneer het door de tunnel heengaat, bekneld raakt. Volgens de medici resulteert die beknelling in gevoelloosheid, tintelingen, zwakte of pijn in de hand. Dat er iets met de zenuw aan de hand is, dat klopt. En de symptomen zijn ook echt. Echter, de reden waardoor de zenuw geïrriteerd is geraakt, is vaak anders.

Vaak zijn overbelaste  halsspieren de oorzaak. De halsspieren (scaleni) vormen door overbelasting triggerpoints.  De triggerpoints veroorzaken op hun beurt weer een verminderde doorbloeding en er komt minder zuurstof bij. De spieren verstrakken en geven hierdoor een soort uitstraling naar de arm, hand en vingers.

Symptomen. Waar heb je last van?

Pijn, gevoelloosheid, tintelingen en/of een doof gevoel in de vingers en de handpalm. In de pink worden meestal geen klachten ervaren. 
Nachtelijke klachten in de vorm van pijn alsof er naalden in uw hand of vingers steken. 

Het gevoel is alsof er naalden in je hand of vingers gestoken worden. Gedurende de dag krijg je pijn of tintelingen bij het vasthouden van spullen, zoals een telefoon of een boek. Of tijdens het rijden. Er kunnen klachten ontstaan van krachteloosheid in de hand, voorwerpen uit je handen laten vallen, gevoel van dikke vingers.

Emotionele spanningen en stress op het werk of in de privé situatie versterken vaak de klachten.

Wat is er aan te doen?

Een effectieve methode bij al deze klachten is Oefentherapie, houding in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. Met de juiste oefeningen zijn de klachten goed te behandelen. Deze oefeningen zijn gericht op zelfredzaamheid.

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights