Tel: 06 4962 0392

Hamstrings, kramp, Onrustige benen, rusteloze benen, beenspieren

Restless legs

Een andere naam voor Restless legs is rusteloze benen

Volgens de medici is de oorzaak en een behandeling lastig te vinden, omdat er verschillende vormen van onrustige benen bestaan. Een irriterend, branderig, onbestemd gevoel in de onder- en bovenbenen. Het gevoel dwingt je vaak tot bewegen. Zo’n klacht kan erop duiden dat je last hebt van onrustige benen. Pijn doet het niet, maar de irritatie kan zó groot zijn dat het leidt tot slaapklachten, en zelfs ernstige beperkingen in je sociale leven.

Een effectieve methode bij al deze klacht is oefentherapie in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. Met de juiste oefeningen zijn veel beenklachten te behandelen. Diverse oefeningen zijn afkomstig uit de MELT methode van Sue Hitzmann. Deze oefeningen zijn gericht op zelfbehandeling van de fascia (zie ook onder klachten > bovenbeen > onrustige benen)

Diagnose onrustige benen

Er zijn vier criteria vastgesteld, maar die zijn niet zo gemakkelijk te hanteren. Eén criterium is bijvoorbeeld dat de onaangename gevoelens in de benen verminderen als je gaat bewegen. Het is moeilijk om de juiste diagnose te stellen omdat het niet zichtbaar is te maken op een scan. De andere drie criteria zijn dat het gaat om onaangename gevoelens, die gevoelens ontstaan in rust en zijn het hevigst in de avond en nacht.

Triggerpoints in de beenspieren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van rusteloze benen.

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights