Tel: 06 4962 0392

Wat een slechte houding voor
gevolgen kan hebben.

Uitleg triggerpoints

Uitleg triggerpoints

Waar ben ik goed in?
Schouder-, rug-, onderbeen en voetklachten.

Ga je met pijn naar de oefentherapeut of de fysiotherapeut? Voor alle pijnklachten waarmee je naar de fysiotherapie gaat kun je ook bij mij terecht; zelfde HBO scholing in anatomie, fysiologie en neurologie……maar waar ik mij in onderscheid is mijn unieke werkwijze en behandeltechnieken.  

Door mijn ervaring met schouder- en rugklachten waren dit mijn eerste specialisaties (hoofd-, nek- en rugklachten). Zowel met acute pijn als met al lang durende chronische pijn (alleen wanneer je bereidt bent voor gedragsverandering) kan je bij mij terecht.  Klachten van kraken en/of knappen van gewrichten of bij bewegen zijn goed te behandelen.

Inmiddels is hier een derde specialisatie bijgekomen en dat is voet- en onderbeen klachten. In zomer 2016 kon ik bijna niet meer op mijn voeten staan als ik ‘s morgens mijn bed uitstapte. De trap af lopen ging al bijna helemaal niet meer, 100 meter naar de supermarkt wandelen, ik kwam met pijn aan mijn voeten thuis.  Wat ik niet begreep was; ik had toch podotherapie zolen en hardloopschoenen met goede demping waarom heb ik dan toch pijn?
In 2018 loop ik geheel klachten vrij een halve marathon! …..echter dit keer zónder podotherapie zolen en zónder dempende hardloopschoenen!

Als je iemand zoekt, die uit ervaring spreekt dan wil ik je graag helpen. Ik kan uit ervaring je er alles over vertellen. Wil je van je pijnklachten af en ben je bereid je voor 100% actief in te zetten dan wil ik je graag helpen.

Waarom mijn oefentherapie zo bijzonder is

 • de aanpak van houding- en bewegingsklachten. Ik maak geen gebruik van fitness apparaten.
 • Ik kijk naar de totale houding waarin de klacht zich bevindt. Fysiotherapie kijkt alleen naar de plek waar de pijn zit; bijvoorbeeld alleen de knie, ik kijk naar het hele been. “Ik ben gespecialiseerd in de verbinding tussen verschillende klachten. Ik los niet alleen de lokale symptomen op, maar kijk verder naar het geheel. Juist door de samenhang van het lichaam in zijn geheel aan te pakken heb je een beter en langer blijvend resultaat.
 • Ik leer je zelfstandig je pijn en ongemakken te behandelen; je krijgt tips voor zelfhulp, hoe meer je zelf kan des te minder zorgkosten en therapie je nodig hebt. Bij de fysiotherapeut wordt je vaak geen zelfredzaamheid aangeleerd wat meer zorgkosten met zich mee kan brengen. Ik leer je de oefeningen om van je klachten af te komen en om te voorkomen.

Ik kan je helpen bij schouder-, rug- en voetklachten maar ook bij:

 • Houdingscorrectie. Je hebt door een slechte houding en /of pijn in de rug, schouders of hoofdpijn.
 • Pijnbestrijding bij lang bestaande, onverklaarbare klachten en chronische pijn (oa.Frozen Shoulder!)
 • Alle mogelijke klachten van spieren in de nek, de schouders, hoofdpijnen, de armen, de handen, bekken, heupen, benen, knieën, voeten en enkels. In combinatie met triggerpoint therapie en Gua sha heeft de therapie een diepe uitwerking.
 • Begin stadium van artrose
 • Overbelasting bij sporten, verkeerde buk- en til gewoonten, klachten die zijn ontstaan ten gevolge van je werk of bij huishoudelijke werkzaamheden.
 • Klachten die samenhangen met de ademhaling zoals hyperventilatie, stress (PDS) en spanning (acnes) gebonden klachten.
 • Preventief. Oefentherapie is een leerzaam behandeltraject en kan daarmee kostenbesparend zijn.
 • etc. … je kan het zo gek niet bedenken of het heeft altijd wel met spieren te maken…de moeite van het proberen waard om eens af te spreken … ook als je denkt dat het waarschijnlijk niets met je spieren te maken heeft.
Geverifieerd door MonsterInsights