Tel: 06 4962 0392

Schouderpijn, frozen shoulder, slijmbeurs, pijn bovenarm

Tussen de schouderbladen pijnklachten

In de meeste gevallen wordt pijn tussen de schouderbladen veroorzaakt door een stelselmatige verkeerde houding. Spierpijn die zich uit als pijn tussen de schouders ontstaat meestal door overbelasting vanwege een slechte (zit)houding, herhaalde bewegingen of een gebrek aan kracht, maar ook door blessures en ongelukken. Zo kan overbelasting van de schouders ontstaan door:

 • Langdurig in dezelfde houding zitten
 • Beeldschermwerk waarbij je veel moet typen & muizen
 • “Kromme”, gebogen zithouding (kassière in supermarkt e.a.)
 • Continue herhaalde bewegingen (lopende band werk e.a.)
 • Continu autorijden (vertegenwoordigers, chauffeurs e.a.)
 • Werkzaamheden “boven je macht” (behangen, plafonds witten e.a.)
 • Verkeerde verhoudingen van bureaublad, armleuningen & rugleuning
 • Trapezius: Dit triggerpoint is ook verantwoordelijk voor een brandende pijn in het midden van de rug, die kan ontstaan als je lang achtereen achter de computer hebt gezeten zonder steun voor je ellebogen
 • Verkeerde ademhaling, hyperventilatie.

  Stekende pijn tussen de schouderbladen wordt heel vaak veroorzaakt door acute of latente hyperventilatie. Acute hyperventilatie herken je direct aan je versnelde hartslag en ademhaling. De meeste mensen hyperventileren echter zonder dat ze het merken; er is dan sprake van ‘verborgen hyperventilatie’ ofwel ‘latente hyperventilatie’. Er is dan geen sprake van typische “hyperventilatie-verschijnselen” zoals snelle ademhaling, snelle hartslag, zuurstofoverschot of paniekaanvallen. 

Verkramping van de scalenus posterior! Deze wordt vaak over het hoofd gezien.

Irritatie van de spieren in de schouders, nek en bovenrug kan hevige, krampachtige pijn tussen de schouderbladen veroorzaken. In dat geval is er meestal sprake van uitstraling naar nek en armen.

Een effectieve methode bij deze klachten is Houding-Oefentherapie in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie.

Ook stress en maagklachten kunnen de oorzaak zijn

Het klinkt misschien cliché, maar stress kan pijn tussen de schouders veroorzaken. Stress (verantwoordelijkheden, werkstress, relaties, verdriet, onzekerheid, geweld etc.) veroorzaakt namelijk spierspanningen. Spierspanningen zorgen voor stijve, pijnlijke schouders. Door de pijn ga je je druk maken en ervaar je nog meer stress. Je gaat op internet zoeken naar mogelijke oorzaken en herkent symptomen van ernstige aandoeningen… Voor je het weet ervaar je nog meer (hypochondrische) stress. Je wordt angstig en angst maakt het nog erger. Je slaapt slecht, kan je niet concentreren, presteert slecht en ervaart zodoende nog meer stress…

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights