Tel: 06 4962 0392

slijmbeursontsteking, stijve schouder, frozen shoulder, thoracic outlet

Bovenarm pijnklachten

Heb je pijn in de bovenarm, een bandgevoel, tintelingen en of prikkelingen? Waar komt deze pijn vandaan? Komt de pijn van je bovenarm spier aan de voorkant (biceps) of de achterkant (triceps)? Vaak ligt de oorzaak op een andere plek dan waar je pijn hebt. Denk bijvoorbeeld aan je schouder, nekspieren, borstspieren of bovenrug. Tevens kan pijn in de triceps pijn veroorzaken in je elleboog en je hand wat je in eerste instantie niet zou verwachten.

Pijn die langzaam ontstaat of acuut

Pijn in je bovenarm die langzaam ontstaat kan uit de biceps of de triceps komen (dit zijn de belangrijkste armspieren). Dit zien we vaak terug na intensief trainen van de schouders. Maar de pijn kan ook uit het schoudergewricht komen of van je bovenrug. Of zelfs vanuit je nek. Een verkeerde ademhaling kan overbelasting van de nekspieren veroorzaken die op hun beurt een uitstralende pijn kan geven in je biceps (de voorzijde van je bovenarm).

Door triggerpoints in de bovenarmspieren staat de spier zo strak dat de doorbloeding hierdoor verstoort raakt. Er komt minder zuurstof bij de spier en langzaam nemen de klachten toe tot zelfs tintelingen in de hand en vingers! Het kan ook zijn dat je arts denkt aan een slijmbeursontsteking, artritis of een peesontsteking terwijl gespannen spieren de boosdoeners zijn!

Bij acute pijnklachten in de bovenarm is de oorzaak vaak een spierscheur, verrekking of botbreuk. Deze spierscheur, verrekking of botbreuk is dan terug te herleiden naar een ongeluk of val. Stel je valt en je vangt jezelf op, er komt een enorme druk op je spieren. 

Veel voorkomende oorzaken van bovenarm pijn  
Overbelasting bij sporten, schroeven indraaien, vioolspelen, overbelasting tijdens zwemmen, skien, gewichtheffen en balsporten, oppakken van een baby of klein kind, stoelen zonder armleuning bij typen, een te hoog toetsenbord.

Wat is er aan te doen? 

Een effectieve methode bij deze klachten is Oefentherapie in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. 

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights