Tel: 06 4962 0392

Hoe ziet een behandeling door de oefentherapeut eruit.

Video: de juiste houding.

Verkeerde houding bij computerspelletjes.

Oefentherapie 2.0 Cesar / Mensendieck; met specialistische kennis van spieren en fascia.

Oefentherapeuten 2.0 Cesar / Mensendieck zijn dé specialisten op gebied van houding- en beweging. Twee therapieën die van oudsher van elkaar verschilden. We spreken nu over “Oefentherapie Cesar /Mensendieck”. 
Heb je een opleiding met specialistische kennis van spieren (Triggerpoints) en Fascia (Guasha, IASTM) dan ben je Muskuloskeletaal therapeut.

Als Paramedicus in spier- en zenuwpijnen, spierenspecialist TriggerpointCoach leer ik je hoe je jezelf kan behandelen, masseren, je houding  corrigeren en soepel kan blijven met een paar eenvoudige rekoefeningen. Triggerpoint therapie is een effectieve pijnbestrijdingsmethode in combinatie met Guasha- en Oefentherapie. Myofasciale Triggerpoints zijn kleine spierknoopjes waar vrijwel iedere klacht mee te maken heeft. Maar mijn specialisme is het behandelen van schouder- en wervelkolomklachten (hoofdpijn, boven- en onderrug klachten).

Oefentherapie 2.0 Cesar / Mensendieck betekent de regie in eigen hand nemen, verminderen van zorgkosten, vergroting zelfredzaamheid! Jij geeft aan waar je aan wilt werken, verbeteren, oplossen. Krijg controle over je pijn met een duurzame oplossing.

Rug-, nek (hoofdpijn)- en schouderklachten verdwijnen met een eenvoudig aan te leren massage techniek met balletjes en de kracht van minder vaak eten.

Waarom oefentherapie 2.0? ... voelen is weten!

Je wilt iets doen aan je al lang bestaande pijnklachten die maar niet weg willen gaan of iedere keer weer terugkomen. Je bent al vaak bij een therapeut geweest zonder blijvend positief resultaat. Ik leer je op eenvoudige wijze unieke (triggerpoint) spier-ontspanningsoefeningen in combinatie met houdingscorrectie en een paar eenvoudige rekoefeningen. Het aanleren van de triggerpoint massage techniek en het zelf behandelen van de oppervlakkige fascia zijn waardevolle handigheden die je na het afsluiten van de behandeling nog vaak thuis kunt gebruiken bij allerlei vormen van pijn. Immers wat je zelf kan hoeft een therapeut niet voor je op te lossen en je kunt besparen op je zorgkosten. De spierontspannings- en ademhalingsoefeningen zijn ook goed toe te passen bij Burn-out en  spanningsklachten.

…en wanneer nog meer?

  • Met vrijwel iedere klacht waarmee je naar een fysiotherapeut kunt gaan kun je ook bij mij terecht.
  • Alle denkbare pijnklachten. Maar mijn specialisme is schouder- en rugklachten.
  • Aanleren van goede houding en beweeggewoonten zoals staan, zitten, lopen, bukken.
  • Een verkeerde houding kan veel pijn veroorzaken, denk bijvoorbeeld aan een Gameboyrug of tabletnek
  • Herstellen na een trauma, denk aan breuken, pees- of spierscheuringen, verrekkingen, overbelasting.
  • Herstellen na een operatie van heup, knie, borstamputatie, rug hernia, nek operaties.

Oefentherapie heeft 3 doelen:

  1. Het verhelpen/verdwijnen van klachten;
  2. Het verminderen van klachten en het leren hiermee om te gaan;
  3. Het voorkomen van nieuwe klachten, preventief. Bijvoorbeeld om achteruitgang te voorkomen rekening houdend met je situatie.

Meer informatie over verkeerde houding. Bekend als Gameboy-rug, tablet-nek/SMS-nek of WhataApp-vinger.

Geverifieerd door MonsterInsights