Tel: 06 4962 0392

Holistische visie

Oefentherapie vanuit een holistische benadering en het 6 Domeinen model.
Pas je leefstijl aan en verminder je pijnklachten. 

Voeding
Beweging
Ademhaling
Stress
Slaap
Immuumsysteem

Oefentherapie vanuit een holistische benadering en het 6 Domeinen model.
Pas je leefstijl aan en verminder je pijnklachten. 

Rug-, nek,- en schouderklachten klachten verdwijnen met een eenvoudig aan te leren massage techniek met balletjes en de kracht van minder vaak eten.

Er wordt naar het totale plaatje gekeken. Je levenshouding heeft een sterke negatieve- of positieve- invloed op je klachten. Zo leer je controle te krijgen over je pijn (Triggerpoint therapie). Je leert je zelf te begrijpen en (aan)voelen. Ik gebruik hierbij het succesvolle 6 domeinen model.
Zes domeinen die allemaal aan elkaar gelinkt zijn en ook niet zónder elkaar kunnen; Slaap, Beweging, Stress, Ademhaling, Immuunsysteem, en Voeding.
Je krijgt veel praktische tips om mee aan de slag te gaan en ik help je daarbij.

Zo min mogelijk afhankelijk zijn van medicatie, artsen, specialisten, therapeuten  en actief willen meewerken aan de verbetering van je  gezondheid, meer energie en het onder controle krijgen van (onbegrepen)pijn, versterken van eigenwaarde en zelfvertrouwen  en gezondheid; Je wilt gezonder worden en je gezonder voelen? Ik kan je daarbij helpen, investeer in jezelf, maar jij moet de keus maken…..jij bepaalt de koers van je leven….

Je kan hierbij denken aan de volgende klachten / aandoeningen:
Stijve spieren, overgewicht, Diabetes type 2, hoge bloeddruk, altijd moe, niet vitaal, geen goed gevoel in je lijf, van artsen vaak te horen gekregen dat je er maar mee moet leren leven etc.
Mijn motto is “Geloof in Eigen Kracht” Ik kan je daarbij helpen.

Ademhaling.......de eerste van de 6-domeinen

De therapie wordt altijd gecombineerd met je ademhaling.  De ademhaling speelt een belangrijke rol in mijn therapie die ik je leer en binnen het 6 domeinen model. Niet alleen voor een juiste manier van ademhalen om bijvoorbeeld hyperventilatie te voorkomen of paniekaanvallen, maar ook voor een optimaal zuurstoftransport naar het hoofd (voor ontspanning) en de spieren (voor het goed kunnen laten werken van de spieren zowel bij ontspanning als inspanning). Het geeft meer rust in je hoofd en je slaapt veel beter.

Nog meer interessante “Weetjes” over
Het tweede domein Het Immuunsysteem. Het immuunsysteem zit in je darmen. Door suikerconsumptie wordt de doorlaadbaarheid van de darm voor slechte stofjes groter.

Het derde domein Voeding 
Een lage maaltijdfrequentie heeft een grote invloed op je vetverbranding. Niet ten eerste om af te vallen maar om je veel beter te voelen. Het orgaan-vet neemt af.

Het vierde domein Slaap 
Tijdens de slaap heeft de lever een grote ontgiftings functie. 80% is aangeleerd verkeerd “slaap-gedrag” 20% is medisch.
Als je slecht slaapt heeft de lever te weinig tijd om het lichaam te ontgiften. De onverwerkte afvalstoffen worden opgeslagen in het bindweefsel (Fascia) en veroorzaakt zo de ochtendstijfheid en andere onverklaarde pijntjes.

Het vijfde domein Bewegen
Ochtendstijfheid wordt vaak veroorzaakt door gebruik van pijnstillers. Als je slecht slaapt heeft de lever te weinig tijd om het lichaam te ontgiften. De onverwerkte afvalstoffen worden opgeslagen in het bindweefsel (Fascia) en veroorzaakt zo de ochtendstijfheid.
Bewegen is een dagelijkse verplichting naar jezelf.

Voelen is weten, mindset en het zesde domein Stress

STRESS is positief, daar word je alleen maar beter van.  Het is de manier waarop je naar stress kijkt  (mindset) wat bepaalt  hoe je lichaam reageert op stress; positief of negatief. Dan gaat het om de verhouding tussen het hormoon DHEA en CORTISOL (de Growth index).
Iedereen heeft de kracht om zichzelf beter te maken. Het is alleen de kunst om die kracht in je te vinden en deze weten te gebruiken tijdens je dagelijkse leven. Voelen is weten! Het is vaak de “Mind Set”, de kracht van je gedachten om van je klachten af te komen. Je lijf kan niet zonder je hoofd en je hoofd kan niet zonder je lijf. Er moet een verbinding zijn; ze moeten vriendjes met elkaar zijn.

Ik ben een sterke voorstander van Gezonde Leefstijl en fan van Richard de Leth.

De kracht van het zelf genezende vermogen van het lichaam is groot! Je kunt er mee meer dan je denkt! Door onze opvoeding, de maatschappij, de televisie, de krant en andere media; zijn wij vaak geneigd keuzes te maken van wat wij menen dat onze omgeving van ons verwacht of wenselijk acht.

Geverifieerd door MonsterInsights