Tel: 040 2461 026

Menu

Holistische visie

Oefentherapie vanuit een holistisch benadering. Er wordt naar het totaal plaatje gekeken. Je levenshouding heeft een sterke negatieve- of positieve- invloed op je klachten. Zo leer je controle te krijgen over je pijn. Je leert je zelf te begrijpen en (aan)voelen. Ik gebruik hierbij het succesvolle 6 domeinen model.
Zes domeinen die allemaal aan elkaar gelinkt zijn en ook niet zónder elkaar kunnen; Slaap, Beweging, Stress, Ademhaling, Immuunsysteem, en Voeding.
Je krijgt veel praktische tips om mee aan de slag te gaan en ik help je daarbij.

Mijn grootste drijfveer is mensen leren therapeut voor zichzelf te zijn, vergroten van zelfredzaamheid, beter voelen, meer energie, minder stress, meer vitaliteit in gezondheid. Je lichamelijk en geestelijk fit voelen. Zij die onafhankelijk willen zijn van medicatie, artsen, specialisten, therapeuten  en actief willen meewerken aan de verbetering van hun  gezondheid en het onder controle krijgen van pijn en gezondheid.

Je kan hierbij denken aan de volgende klachten / aandoeningen Prikkelbaardarm syndroom, spastische darmen, buikpijn, stijve spieren, overgewicht, Diabetes type 2, hoge bloeddruk, altijd moe, niet vitaal, geen goed gevoel in je lijf, van artsen vaak te horen gekregen dat je er maar mee moet leren leven etc.
Mijn motto is “Geloof in Eigen Kracht” Ik kan je daarbij helpen.

Hoe begin je?
Bel mij 040-246 10 26  voor een gratis intake van 30 min.  Dan bekijken we samen of het iets voor je is zonder verplichtingen zonder kosten.

Ademhaling

Tijdens de therapie vraag ik je vaak  om je ogen te sluiten, dan voel je alles beter.  De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol in de 6 domeinen. Niet alleen voor een juiste manier van ademhalen om bijvoorbeeld hyperventilatie te voorkomen of paniekaanvallen, maar ook voor een optimaal zuurstof transport naar het hoofd (voor ontspanning) en de spieren (voor het goed kunnen laten werken van de spieren zowel bij ontspanning als inspanning). Het geeft meer rust in je hoofd en je slaapt veel beter.

Stress? Voelen is weten, mindset

Iedereen heeft de kracht om zichzelf beter te maken. Het is alleen de kunst om die kracht in je te vinden en deze weten te gebruiken tijdens je dagelijkse leven. Voelen is weten! Het is vaak de “Mind Set”, de kracht van je gedachten om van je klachten af te komen. Je lijf kan niet zonder je hoofd en je hoofd kan niet zonder je lijf. Er moet een verbinding zijn; ze moeten vriendjes met elkaar zijn.

De kracht van het zelf genezende vermogen van het lichaam is groot! Je kunt er mee meer dan je denkt! Door onze opvoeding, de maatschappij, de televisie, de krant en andere media; zijn wij vaak geneigd keuzes te maken van wat wij menen dat onze omgeving van ons verwacht of wenselijk acht.