Tel: 040 2461 026

Menu

Holistische- Haptonomische visie

Oefentherapie vanuit een holistisch /haptonomische benadering. Er wordt naar het totaal plaatje gekeken. Je levenshouding heeft een sterke negatieve- of positieve- invloed op je klachten. Zo leer je zelfredzaamheid te krijgen over de pijn. Je leert je zelf te begrijpen en (aan)voelen. Ik “verkoop” mijn visie niet maar mijn product.

Mijn grootste drijfveer is mensen leren therapeut voor zichzelf te zijn, vergroten van zelfredzaamheid in gezondheid; mentaal en fysiek. Zij die onafhankelijk willen zijn van medicatie, artsen, specialisten, therapeuten  en actief willen meewerken aan de verbetering van hun  klachten; onder controle krijgen van eigen gezondheid. Hoe meer je zelf kan en weet hoe liever ik dat heb; maar dat moet je natuurlijk wel worden verteld, aangeleerd en aangereikt Hoe je dat kan Doen. Mijn motto is “Geloof in Eigen Kracht”

Om mentaal een betere gezondheid te bereiken legt Joop Korthuis je in deze video uit hoe je brein werkt bij negatieve emoties en hoe je chronische klachten met je brein in stand houdt. Vooral de “Bad Clusters”  waar Joop het over heeft saboteren je gedrag, houden negatieve emoties in stand en is het zuurstof voor aanhoudende, chronische pijnklachten.
Wil je serieus van je pijnklachten afkomen en ben je bereid je voor 100%  in te zetten dan moet je bij mij zijn. Anders zou ik zeggen zoek een collega therapeut.

Ademhaling

Tijdens de therapie vraag ik je vrijwel altijd om je ogen te sluiten, dan voel je beter en op je ademhaling te letten. De ademhaling speelt hierbij een belangrijke rol. Niet alleen voor een juiste manier van ademhalen om bijvoorbeeld hyperventilatie te voorkomen of paniekaanvallen, maar ook voor een optimaal zuurstof transport naar het hoofd (voor ontspanning) en de spieren (voor het goed kunnen laten werken van de spieren zowel bij ontspanning als inspanning).

Voelen is weten

Iedereen heeft de kracht om zichzelf beter te maken. Het is alleen de kunst om die kracht in je te vinden en deze weten te gebruiken tijdens je dagelijkse leven. Voelen is weten! Het is vaak de “Mind Set”, de kracht van je gedachten om van je klachten af te komen. Je lijf kan niet zonder je hoofd en je hoofd kan niet zonder je lijf. Er moet een verbinding zijn; ze moeten vriendjes met elkaar zijn.

De kracht van het zelf genezende vermogen van het lichaam is groot! Je kunt er mee meer dan je denkt! Door onze opvoeding, de maatschappij, de televisie, de krant en andere media; zijn wij vaak geneigd keuzes te maken van wat wij menen dat onze omgeving van ons verwacht of wenselijk acht.