Tel: 06 4962 0392

Holistische visie

Oefentherapie vanuit een holistische benadering en het 6 Domeinen model.
Pas je leefstijl aan en verminder je pijnklachten. 
Stress is positief, daar word je alleen maar beter van.  De manier waarop je naar stress kijkt  (mindset) bepaalt alles hoe je lichaam reageert op stress; positief of negatief. Dan gaat het om de verhouding tussen het hormoon DHEA en CORTISOL (de Growth index).

Rug-, nek,- en schouderklachten klachten verdwijnen met toverballen en de kracht van minder vaak eten.

Er wordt naar het totale plaatje gekeken. Je levenshouding heeft een sterke negatieve- of positieve- invloed op je klachten. Zo leer je controle te krijgen over je pijn. Je leert je zelf te begrijpen en (aan)voelen. Ik gebruik hierbij het succesvolle 6 domeinen model.
Zes domeinen die allemaal aan elkaar gelinkt zijn en ook niet zónder elkaar kunnen; Slaap, Beweging, Stress, Ademhaling, Immuunsysteem, en Voeding.
Je krijgt veel praktische tips om mee aan de slag te gaan en ik help je daarbij.

Mijn grootste drijfveer om mensen te leren controle te krijgen over hun (onbegrepen)pijn.  Vergroten van zelfredzaamheid, beter voelen, meer energie, minder stress, meer vitaliteit en gezondheid, je wil groeien, gezonder worden, versterken van eigenwaarde, versterken van zelfvertrouwen..etc..
Je lichamelijk en geestelijk fit voelen.

Zij die zo min mogelijk afhankelijk willen zijn van medicatie, artsen, specialisten, therapeuten  en actief willen meewerken aan de verbetering van hun  gezondheid en het onder controle krijgen van pijn en gezondheid; Je wilt gezonder worden en je gezonder voelen? Ik kan je daarbij helpen, investeer in jezelf, maar jij moet de keus maken…..jij bepaalt de koers van je leven….

Je kan hierbij denken aan de volgende klachten / aandoeningen:
Prikkelbaardarm syndroom, spastische darmen, buikpijn, stijve spieren, overgewicht, Diabetes type 2, hoge bloeddruk, altijd moe, niet vitaal, geen goed gevoel in je lijf, van artsen vaak te horen gekregen dat je er maar mee moet leren leven etc.
Mijn motto is “Geloof in Eigen Kracht” Ik kan je daarbij helpen.

Hoe begin je?
Bel mij 06-49620392  voor een gratis intake van 20 min.  Dan bekijken we samen of het iets voor je is zonder verplichtingen zonder kosten.

Ademhaling

De therapie wordt altijd gecombineerd met je ademhaling.  De ademhaling speelt een belangrijke rol in de 6 domeinen. Niet alleen voor een juiste manier van ademhalen om bijvoorbeeld hyperventilatie te voorkomen of paniekaanvallen, maar ook voor een optimaal zuurstof transport naar het hoofd (voor ontspanning) en de spieren (voor het goed kunnen laten werken van de spieren zowel bij ontspanning als inspanning). Het geeft meer rust in je hoofd en je slaapt veel beter.

Voelen is weten, mindset

Iedereen heeft de kracht om zichzelf beter te maken. Het is alleen de kunst om die kracht in je te vinden en deze weten te gebruiken tijdens je dagelijkse leven. Voelen is weten! Het is vaak de “Mind Set”, de kracht van je gedachten om van je klachten af te komen. Je lijf kan niet zonder je hoofd en je hoofd kan niet zonder je lijf. Er moet een verbinding zijn; ze moeten vriendjes met elkaar zijn.

De kracht van het zelf genezende vermogen van het lichaam is groot! Je kunt er mee meer dan je denkt! Door onze opvoeding, de maatschappij, de televisie, de krant en andere media; zijn wij vaak geneigd keuzes te maken van wat wij menen dat onze omgeving van ons verwacht of wenselijk acht.