Tel: 06 4962 0392

Hoofdpijn

hoofdpijn, migraine, hypertonie, misselijk, overgevoelig, stress

Migraine, Spierspanningshoofdpijn

Honderdduizenden mensen in Nederland lijden aan Migraine. Over het algemeen hebben vrouwen er meer last van dan mannen. Het gaat om een bonzende pijn aan één kant van je hoofd, die enkele uren tot meerdere dagen aan kan houden. Vaak is er een overgevoeligheid voor licht en kan bewegen de pijn verergeren. De meeste mensen gaan bij een migraine-aanval dan ook het liefst op een donker plekje liggen.

De precieze oorzaak van migraine is nog steeds niet bekend. Veel gediagnosticeerde migraine door de arts of specialist (neuroloog) is geen migraine. Je hebt wel de symptomen maar die komen ook voor bij “gewone “  hoofdpijn. Triggerpoints in de nek- en schouderspieren worden vaak over het hoofd gezien bij het behandelen van migraine. Een echte migraine-aanval heeft te maken met een verwijding van de bloedvaten in je hersenen.

Ook weten we dat er bepaalde stoffen en factoren zijn die de kans op een migraine-aanval verhogen. Stress, menstruatie, weersomslagen en een onregelmatige levensstijl zijn daar voorbeelden van. Ook kun je je beter maar niet te buiten gaan aan te veel kaas, chocolade, alcohol of citrusvruchten.

Een effectieve methode bij migraine is oefentherapie (Houding, adem en spierontspanning)  in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. Met de juiste oefeningen zijn veel hoofdpijnen te behandelen. Deze oefeningen zijn gericht op zelfbehandeling van de spierspanning en de fascia.

5 fasen
Migraine bestaat meestal uit vijf fasen. De eerste fase begint een aantal uren voor de aanval. Het volgende kan zich voordoen: stemmingswisselingen, vermoeidheid, diarree of constipatie, extreme koude of soms een stijve nek. De tweede fase, de aura, duurt maximaal een uur. Je herkent hem aan stoornissen in je gezichtsveld, een verdoofd gevoel en tintelingen. Een aura treedt bij ongeveer een derde van alle migrainepatiënten op.

In de derde fase slaat de hoofdpijn toe. Misselijkheid en overgevoeligheid voor licht kunnen dan optreden. In de vierde fase verdwijnt de pijn geleidelijk. Veel mensen vallen in slaap tijdens deze fase. De hoofdpijn kan over zijn als ze wakker worden. Tijdens de laatste fase is de hoofdpijn verdwenen. Veel patiënten voelen zich buitengewoon moe. Concentratieproblemen, vermoeidheid en pijnlijke spieren kunnen ook optreden. Maar een klein percentage voelt zich juist goed en energiek.

    • Tips bij migraine:
    • Leef en eet regelmatig.
    • Probeer spanningen te vermijden.
    • Houdingscorrecties, spierontspanningsoefeningen, ademhalingsoefeningen. Ik leer je hoe, geloof in eigen kracht. Maak een afspraak; in een paar lessen is het te leren.

 

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights