Tel: 06 4962 0392

Bovenarm klachten, slijmbeursontsteking, stijve schouder, frozen shoulder, Schouderpijn, slijmbeurs, pijn bovenarm

Schouderpijn

Wat is schouderpijn?
Pijn aan de schouder komt vaak voor. Dat komt vooral omdat de schouder een complex gewricht is met veel verschillende spieren. Pijn in je schouder gaat vaak gepaard met hoofdpijn, rugpijn, spierpijn en nekpijn.

Bij bewegingsbeperking in de schouder, Frozen Shoulder, carpaaltunnel, tintelende vingers, spanningsklachten is er vaak sprake van een te hoge spanning in de nek-, schouder- en/of rugspieren. Ik leer je hoe je deze spanning kunt beïnvloeden. Het gaat daarbij niet alleen om ontspanning in rust maar ook om je houding tijdens dagelijkse activiteiten.

Symptomen van schouderpijn
Het belangrijkste symptoom van schouderpijn is een zeurende pijn, vaak in rust en bewegingsbeperking. Je hebt steeds meer moeite met aan- en uitkleden, iets hoog uit een keukenkastje pakken of je jas aantrekken, je wordt vaak wakker van de pijn, moeite met haren kammen en tandenpoetsen. Door een zeurende pijn slaap je slecht. Deze pijn bevindt zich rond het schoudergewricht, maar kan ook uitstralen naar bijvoorbeeld:

  • Tussen de schouderbladen
  • De nek
  • De elleboog
  • De vingers.

Oorzaken van schouderpijn
Peesontsteking, slijmbeursontsteking, frozen shoulder maar nog veel vaker is de oorzaak je spieren; triggerpoints (spierknopen) uit de omliggende schouderspieren. Langdurig bovenhoofds werken,bovenhands autorijden, computerwerk zonder elleboog ondersteuning, langdurig je hand op de muis houden. 

Pijnklachten aan de voorkant van de schouder komt vrijwel altijd uit de (infraspinatus) schouderbladspier achter op je rug. Soms wordt de pijn ook afgeleid naar de nek, boven- en onderarm, binnenste  rand van je schouderblad, duim en satelliet TriggerPoints in de strekspieren (extensoren) van de vingers en de hand. De arm kan een complete functie stoornis hebben. Er op liggen doet pijn maar ook op de andere schouder omdat er dan getrokken wordt aan de schouderbladspier (infraspinatus). Wanneer de hele  “draaispieren-groep” (rotatoren manchet) is aangedaan kan het lijken dat je een Frozen Shoulder hebt. Een arts of therapeut die geen kennis heeft van triggerpoints wordt hierdoor op het verkeerde been gezet. Het gevolg is dat je geen juiste behandeling krijgt.

Wat is er aan te doen?
Een effectieve methode bij al deze klachten is oefentherapie in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. Met de juiste oefeningen zijn veel hoofdpijnen te behandelen. Diverse oefeningen zijn afkomstig uit de MELT methode van Sue Hitzmann. Deze oefeningen zijn gericht op zelfbehandeling van de fascia.

Bij welke schouder-, arm pijnklachten kan ik u helpen

  • Frozen shoulder (vooral mobiliseren met massage techniek en later oefeningen)/ (kijk)operaties van de schouder etc. Vaak wordt gezegd laat de schouder met rust, het gaat vanzelf weer over na 2-5 jaar. Mijn ervaring is dat er wel wat aan te doen is en dat je met de juiste instructies actief het herstelproces kan beïnvloeden en versnellen.
  • Onverklaarbare bewegingsbeperking aan een of beide schouders.
  • Pijn tussen de schouderbladen
  • Wakker worden van de pijn aan de schouder(s)
  • Schouder- en armklachten  RSI nekklachten, slijmbeurs ontsteking schouder
  • Gevoel van stijve schouders, bewegingsbeperking.

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights