Tel: 040 2461 026

Menu

Bovenarm klachten, schouderpijn, slijmbeursontsteking, stijve schouder-frozen shoulder, thoracic outlet

Schouderpijn voor, achter en/of bovenkant

Pijn aan de schouder komt vaak voor. Dat komt vooral omdat de schouder een complex gewricht is met veel verschillende spieren. Pijn in je schouder gaat vaak gepaard met hoofdpijn, rugpijn, spierpijn en nekpijn. Deze rug- en nekklachten worden veroorzaakt door spanningen in je spieren. 

Symptomen van schouderpijn 
Het belangrijkste symptoom van schouderpijn is pijn, vaak in rust en bewegingsbeperking. Je hebt steeds meer moeite met aan- en uitkleden, iets hoog uit een keukenkastje pakken of je jas aantrekken, je wordt vaak wakker van de pijn, moeite met haren kammen en tandenpoetsen. Door een zeurende pijn slaap je slecht. Deze pijn bevindt zich rond het schoudergewricht, maar kan ook uitstralen naar bijvoorbeeld:

  • Tussen de schouderbladen.
  • De nek.
  • De elleboog.
  • De vingers.

Oorzaken van schouderpijn 
Peesontsteking, slijmbeursontsteking, frozen shoulder maar nog veel vaker is de oorzaak triggerpoints (spierknopen) uit de omliggende schouderspieren. 
Langdurig bovenhoofds werken,bovenhands autorijden, computerwerk zonder elleboog ondersteuning, langdurig je hand op de muis houden. 

Pijnklachten aan de voorkant van de schouder komt vrijwel altijd uit de infraspinatus, ook de pijn die voelbaar is in biceps sulcus maar daar niet vandaan komt. Soms wordt de pijn ook afgeleid naar de nek, boven- en onderarm, mediale rand schouderblad, duim en satelliet TP in de extensoren van de vingers en de hand. De arm kan een complete functie stoornis hebben, er op liggen doet pijn maar ook op de andere schouder omdat er dan getrokken wordt aan de infraspinatus. Wanneer de hele rotatoren manchet is aangedaan kan het lijken dat je een Frozen Shoulder hebt.

Wat is er aan te doen?

Een effectieve methode bij schouderklachten is Oefentherapie in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. Met de juiste oefeningen zijn veel hoofdpijnen te behandelen. 

Klachten aan:

Menu