Tel: 06 4962 0392

Triggerpoints in de bil.

Triggerpoints in de bekken.

Instabiele wervelkolom, Zitknobbels, Piriformis syndroom, stuitje, Slijmbeurs

Billen- been en/of heup pijnklachten

Pijn aan de bil wordt vaak diep in de bil gevoeld en ontstaat meestal geleidelijk. Pijn aan billen en/of bekken kunnen het dagelijks functioneren moeilijk maken. Ik zoek samen met je de juiste oefeningen uit om de klachten blijvend te bestrijden. Daarnaast krijgt je tips, adviezen en instructies om weer goed en gezond te gaan bewegen. Wanneer je goed beweegt en de juiste houdingen blijft toepassen, kun je voorkomen dat de klachten weer terugkomen. Triggerpoint therapie is goed combineren met oefeningen. Ook de fascia wordt niet vergeten.

Symptomen van billen-, been- en/of heupenklachten

Pijn bij staan en lopen, omdraaien in bed, er op liggen, pijn aan binnenzijde liezen en bovenbenen, pijn opdat je moeilijk kunt zitten, brandende pijn in de billen ervaart.  Pijn in je onderrug thv de broekriem, je kan  moeilijk slapen op de zij liggend van de pijnlijke heup, laatste maanden zwangerschap pijn in de onderrug en heupen, lopen, zijkant en achterkant van het bovenbeen en diffuus in de billen Je hebt moeite met lopen,  opstaan uit een stoel, zitten met benen over elkaar.  En je kan pijn ervaren bij het SI-gewricht.

Buitenzijde bovenbeen tot aan de knie, diepe pijn achter de heup tussen je zitbeenknobbel en trochanter major (de benige knobbel aan de buitenzijde van het bovenbeen). Je krijgt moeite met strekken van de heup, je gaat langzamer lopen, neigen om met gebogen knieën en heupen te staan. Staan met holle rug omdat het bekken voorover wordt getrokken, pijn bij liggen op de heup.

Onverklaarde pijn aan billen-, been- en/of heup

Ze ontstaan vaak tijdens en na de zwangerschap, bij plotseling verstappen van bijvoorbeeld een stoeprandje of bij instabiliteit van de wervelkolom. Bekkenklachten kunnen vaak een sterk invaliderende uitwerking hebben. Klachten kunnen van de ene op de andere dag verdwijnen maar soms ook weer zo terugkeren. 

Bilpijn kan verschillende oorzaken hebben. In de medische wereld zijn de volgende oorzaken algemeen bekend: afgeleide pijn uit de rug of uit het SI gewricht, het piriformis syndroom (ischias), een slijmbeursontsteking, een peesontsteking en verminderde beweeglijkheid van de rug, het SI gewricht of de heup. 

Beenpijn: Triggerpoints in de kleine bilspier geeft vaak pijn aan de achterkant en langs de buitenkant van het been. Deze pijn kan aangezien worden voor een hernia, ischias of afgeleide pijn uit de rug, waardoor behandeling kan falen; een arts wordt op het verkeerde been gezet.

Mogelijke oorzaken:

  • Veel fietsen, M-bike, racefiets ten gevolge van sterke verkorting van de heupspier en/of buikspieren die door overbelasting gaan verkrampen.
  • Te fanatieke buikspieroefeningen, ongewone oefeningen, klimmen, portemonnee in de kontzak, sporten, lang zitten en staan, een val, veel hardlopen of wandelen.
  • Te veel zitten, vaak gedraaid zitten, zitten met opgetrokken knieen, autokuipstoelen, bekkenscheefstanden, valpartijen, auto ongelukken etc.
  • Pijn aan de heupen / billen bij lang zitten in het vliegtuig, zitten met de benen over elkaar, hardlopen, lang stilstaan, gewichtheffen
  • Emotionele spanningen.
  • Buikoperaties.
  • Door een echte buikziekte.

Wat is er aan te doen?

Bij alle bovengenoemde symptomen en klachten kan je bij terecht. Triggerpoint  – en houdingtherapie hebben vaak een positief resultaat. Als Triggerpoint coach leer ik je hoe je dat kan doen.

Klachten aan: