Tel: 06 4962 0392

Slokdarm, galstenen, maagzweer, liesbreuk, Blindedarmontsteking, PDS, Acnes

Buik- en lies pijnklachten

Pijn aan lies of onderbuik

Deze pijnen kunnen het dagelijks functioneren hinderen. Met de juiste oefeningen kun je de klachten verminderen en uiteindelijk wegnemen. Samen gaan we proberen de klacht te achterhalen. Ook krijgt je tips en adviezen en instructies om (weer) goed en gezond te gaan bewegen.

Wanneer je goed beweegt en de juiste houdingen blijft toepassen, kun je voorkomen dat de klachten weer terugkomen; zelfs bij een acnes diagnose of het prikkelbare darm syndroom (PDS). Triggerpoint therapie is een goede aanvulling om te combineren met oefeningen.

Onverklaarbare (onder)buikpijn

Verstrakking (triggerpoints) van de buikspieren en/of de heupspier ; de bekende m.iliopsoas major kunnen zowel inwendige als uitwendige buikpijn veroorzaken (acnes, PDS) Vaak worden de buikspieren en de iliopsoas major bij de diagnose van buikklachten vrijwel altijd gemist! Dit kunnen ernstige pijnklachten zijn waar de huisarts en de specialist geen oorzaak voor vinden.

Mogelijke oorzaken

  • Veel fietsen, M-bike, racefiets ten gevolge van sterke verkorting van de heupspier (m.iliopsoas major) en/of buikspieren die door overbelasting gaan verkrampen.
  • Te fanatieke buikspieroefeningen.
  • Te veel zitten, vaak gedraaid zitten, zitten met opgetrokken knieen, autokuipstoelen etc.
  • Emotionele spanningen (PDS).
  • Buikoperaties (oa. bij acnes).
  • Door een echte buikziekte.
  • Een verkeerde houding!

Pijnklachten in onder- of bovenbuik

Bovenbuik: Verkeerde diagnose maagzuur, hernia, ontstoken slokdarm, galstenen, maagzweer, hartklachten.
Onderbuik: Valse diagnose liesbreuk, blindedarmontsteking bij pijn rechts onderin (zonder koorts en zonder bloedafwijkingen), overbelasting van de heupspieren.

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights