Tel: 06 4962 0392

Hamstrings, kramp, onrustige benen, stijve bovenbenen

Onrustige benen, rusteloze benen

Rusteloze benen / Restless legs syndroom

Volgens de medici is de oorzaak en een behandeling lastig te vinden, omdat er verschillende vormen van onrustige benen bestaan. Een irriterend, branderig, onbestemd gevoel in de onder- en bovenbenen. Het gevoel dwingt je vaak tot bewegen. Zo’n klacht kan erop duiden dat je last hebt van onrustige benen. Pijn doet het niet, maar de irritatie kan zó groot zijn dat het leidt tot slaapklachten, en zelfs ernstige beperkingen in je sociale leven.

Diagnose onrustige benen

Er zijn vier criteria vastgesteld, maar die zijn niet zo gemakkelijk te hanteren. Eén criterium is bijvoorbeeld dat de onaangename gevoelens in de benen verminderen als je gaat bewegen. Het is moeilijk om de juiste diagnose te stellen omdat het niet zichtbaar is te maken op een scan.

De andere drie criteria zijn dat het gaat om onaangename gevoelens, die gevoelens ontstaan in rust en zijn het hevigst in de avond en nacht. Je wordt er vaak wakker van tijdens het slapen. Triggerpoints in de beenspieren kunnen een rol spelen bij het ontstaan van rusteloze benen.

Wat is er tegen te doen?

Ik werk inmiddels 3 jaar met Guasha, Chinese schraap therapie. Ik heb ontdekt aan mijn eigen onrustige benen dat het schrapen van de benen voordat je gaat slapen opvallend goed werkt. Sterker nog ik heb ervaren dat de klachten verdwijnen. Komen ze weer terug dan weer even schrapen en je kan er weer een tijd tegen. Het lijkt er sterk op dat de spieren en de fascia een belangrijke rol spelen bij het ontstaan van rusteloze benen.

Klachten aan:

Geverifieerd door MonsterInsights