Tel: 06 4962 0392

Schouderpijn, frozen shoulder, slijmbeurs, pijn bovenarm

Pijn aan schouder / bovenarm

Bij bewegingsbeperking in de schouder, Frozen Shoulder, carpaaltunnel, tintelende vingers, spanningsklachten is er vaak sprake van een te hoge spanning in de nek-, schouder- en/of rugspieren. Ik leer je hoe je deze spanning kunt beïnvloeden. Het gaat daarbij niet alleen om ontspanning in rust maar ook om je houding tijdens dagelijkse activiteiten.

Een effectieve methode bij al deze klachten is oefentherapie in combinatie met Triggerpoint therapie en de Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. Met de juiste oefeningen zijn veel hoofdpijnen te behandelen. Diverse oefeningen zijn afkomstig uit de MELT methode van Sue Hitzmann. Deze oefeningen zijn gericht op zelfbehandeling van de fascia.

Bij welke schouder-, arm pijnklachten kan ik u helpen

  • Frozen shoulder (vooral mobiliseren met massage techniek en later oefeningen)/ (kijk)operaties van de schouder etc. Vaak wordt gezegd laat de schouder met rust, het gaat vanzelf weer over na 2-5 jaar. Mijn ervaring is dat er wel wat aan te doen is en dat je met de juiste instructies actief het herstelproces kan beïnvloeden en versnellen.
  • Onverklaarbare bewegingsbeperking aan een of beide schouders.
  • Pijn tussen de schouderbladen
  • Wakker worden van de pijn aan de schouder(s)
  • Schouder- en armklachten  RSI nekklachten, slijmbeurs ontsteking schouder
  • Gevoel van stijve schouders, bewegingsbeperking.

Klachten aan: