Tel: 040 2461 026

Menu

Bovenarm klachten, schouderpijn, slijmbeursontsteking, stijve schouder-frozen shoulder, thoracic outlet

Slijmbeursontsteking

Een slijmbeursontsteking, ook wel bursitis, is een ontsteking van de slijmbeurs in een gewricht. Het komt het meest voor in de schouder, de elleboog, de heup en de knie. Wat moet je doen als je last hebt van een ontstoken slijmbeurs in de schouder?

De slijmbeurs van de schouder zit voor het schoudergewricht. In de meeste gevallen geneest de ontsteking met rust.
Een slijmbeurs is een soort stootkussentje dat je gewricht beschermt, in dit geval het schoudergewricht. Bij schouderklachten heb je pijn rond het schoudergewricht al je je bovenarm beweegt en soms ook als je hem stilhoudt. Soms straalt de pijn uit naar de schouderbladen, de nek, de elleboog of de vingers. 

Wat is de oorzaak van een slijmbeursontsteking? 

Een slijmbeursontsteking in de schouder kan plotseling of geleidelijk ontstaan. Soms komen de klachten door overbelasting. Ook kunnen schouderklachten te maken hebben met spanningen. Schouderklachten komen vaak voor in combinatie met nekklachten en een verkeerde houding.

Wat is er aan te doen?

Voor het herstel is het van groot belang dat je doorgaat met je dagelijkse bezigheden. Vermijd zware belasting en bewegingen die de pijn erger maken. Als kleine bewegingen ook al pijnlijk zijn, kan het helpen je schouder tijdelijk rust te geven. Probeer in dat geval wel een paar keer per dag je arm in meerdere richtingen te bewegen. Pak je dagelijkse activiteiten zo snel mogelijk weer op. Wacht niet tot de pijn helemaal weg is. Als je te lang wacht, wordt je schouder stijf en wordt het steeds lastiger je arm te gebruiken.  

Houdingstherapie 
Een effectieve methode bij een slijmbeursontsteking is Oefentherapie, houdingtherapie in combinatie met  Guasha therapie. Door Guasha is het vooral de vloeistof in de fascia weer op gang krijgen waardoor de spierfunctie verbeterd en de pijn verminderd. 

Medicijnen kunnen de pijn verminderen. Hierdoor heb je minder pijn en kun je je arm beter bewegen en waarschijnlijk ook beter slapen.

Klachten aan:

Menu